Браћа по рубљама

Српско-руски односи после посете Шојгуа, а пре доласка Путина.

Овде можете прочитати краћу, текстуалну верзију емисије Око  

Током дводневне посете Србији, Сергеј Шојгу, министар одбране Русије, срео се српским колегом Небојшом Родићем, али и председником Републике Томиславом Николићем и председником Владе Ивицом Дачићем.

Шта је ова посета човека од највећег поверења председника Русије Владимира Путина значила за Србију? Које поруке је донео Шојгу? Да ли унапређење сарадње у области одбране може да се чита и као најава куповине руских мигова и ракетних система?

Уопште, какви су данас политички односи Србије и Русије, колико су другачији него пре годину и по дана?

Каква је економска размена двеју држава? И да ли почетак градње "Јужног тока" може да буде и почетак нових економских односа Русије и Србије?

Да ли има шансе да 24. новембар у Србији буде запамћен не само по почетку градње српског крака "Јужног тока", него и по посети председника Русије?

Да ли су сада створени сви услови за посету Владимира Путина?

На ова питања у емисији Око одговараће: Мирослав Лазански, војнополитички коментатор „Политике", Драгомир Анђелковић, историчар и политички аналитичар, и Горан Николић, економиста из Института за европске студије.

Аутор емисије: Горислав Папић

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи