Подстицаји за трошење, или запошљавање

Радом Агенције за страна улагања и промоцију извоза, актуелни министар привреде није задовољан и то јавно истиче од када је преузео ресор. Ко се сећа његових предминистарских изјава, зна да су му подстицаји и субвенције били трн у оку и раније. С друге стране, аргументи оних који верују да те субвенције не треба укидати су компаније које су у претходних неколико година дошле у Србију и запослиле раднике.

Да ли је само реч о два различита концепта од којих би оба, евентуално могла да доведу до опоравка привреде, или је један потпуно погрешан и обавезно доводи до бацања новца у бунар без дна?

Има ли Сиепа чисте рачуне? Поклапа ли се број запослених радника са новцем који је из буџета за то издвојен? Да ли би ти инвеститори дошли да им нисмо понудили 4, 5, 6....10 хиљада евра за новоотворено радно место?

Да ли је решење укинути Агенцију, или пооштрити критеријуме и контролу доделе субвенција?

Ко ће осетити евентуално гашење Сиепе? Гости Ока су: Александар Милорадовић, Сиепа, Милан Кнежевић, Асоцијација малих и средњих предузећа и Милан Ћулибрк, главни и одговорни уредник НИН-а.

Емисију води Нада Гогић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи