Око: Краве на цедилу

Чија крава даје "чисто" млеко.

Овде можете погледати/преузети емисију Око

Због токсичног кукуруза у току је ванредна контрола свих фарми и сточне хране, а до сада је затворено 12 фарми са којих се откупљује сирово млеко.

У знак упозорења млекари су просипали млеко -  траже гаранције да ће се њихово млеко и даље откупљивати и да млекаре неће смањити откупне цене.

Из Министарства пољопривреде одговарају да ће предложити Влади да се фармама које су искључене из откупних линија подели кукуруз из робних резерви као и одговарајућа количина зеолита у циљу побољшања квалитета сточне хране.

Такође, Влади ће бити предложено да "индустрије млека преузму сво млеко са фарми, без обзира на његов квалитет, а да млеко које не одговара прописаним стандардима предају у складу са законом предвиђеним начином нешкодљивог уклањања".

Министарство ће такође предложити да се фармерима који производе здраво млеко такође дистрибуира кукуруз из робних резерви и да им се призна право на премије по предатом литру млека.

Да ли су ове мере довољне да се помогне фармерима у Србији, ко може да обавеже млекаре да откупљују млеко од малих производјача и хоће ли се донети и друге мере како се више не би поновило да заражени кукуруз стигне до крава, нека су од питања на која одговорају гости Ока економије.

То су државни секретар Министарства пољопривреде Данило Голубовић, представник Привредне коморе Србије Жељко Брозовић и произвођачи млека  - Сања Бугарски, Марко Милосављевић и Борјан Симоновић.

Емисију води:Весна Дамјанић - Бранковић

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи