Око 11: Коме сад смета Милорад Пуповац

Зашто је хрватски председник Иво Јосиповић оштро напао председника СНВ-а и зашто су га у томе подржале неке организације Срба у Хрватској.

Овде можете прочитати краћу, текстуалну верзију емисије "Око 11"

Оштра полемика у Хрватској, између председника те земље Иве Јосиповића и лидера Српског народног вијећа Милорада Пуповца, добија шире размере. Подршку Јосиповићу упутило је шест српских организација, које Пуповца оптужују за злоупотребе положаја и новца намењеног српској заједници.

Повод за сукоб било је писање недељника "Новости" који издаје Српско народно вијеће. У тексту названом "Осветник с Пантовчака" наведено је да је фирма чији је власник Јосиповићев пријатељ мимо конкурса добила посао убирања накнаде за музичка ауторска права. Јосиповић је одмах одговорио да иза напада на њега стоји Пуповац, којег је оптужио да злоупотребљава новине чији је издавач и да је "политички рекеташ".

Зашто је Иво јосиповић одлучио да "прекине политичко пријатељство", како то каже Пуповац? Зашто су нека удружења Срба у Хрватској подржала председника Хрватске, а не свог сународника? Ко штити мањинска права и ко ће од овог сукоба имати највише штете, на та и друга питања у емисији Око 11 одговарају директор Документационо-информационог центра "Веритас" Саво Штрбац, председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта и Чедомир Антић из Напредног клуба.

Емисију води Зоран Станојевић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи