Знање имање: Моћ природе

У последњој смо недељи 2025 године. Стручњаци кажу да нас је и ова година упозорила и да је природа показала своје право лице климатских промена. Шта смо предузели а шта постигли у овој емисији Знања имања говоре:

Предраг Пајић из Винарије Пајић код Брчког - ширење производње подразумева улагање у њену заштиту како би осигурали квалитетне и добре приносе.

У Винарији Пајић
У Винарији Пајић

Саво Лукић, кооринатор Удружења Воћни клуб Брчко - како је бамија са ове територије добила ознаку географског порекла и да ли ће воћарство спасити старе сорте.

Софија Плавшић из Бачке Паланке, економиста, добитница је признања “Пољопривредници нове генерације” - своју бизнис шансу види у производњи млека.

Драгана Попов са Савом Лукићем кооридинатор Воћног клуба Брчко
Драгана Попов са Савом Лукићем кооридинатор Воћног клуба Брчко

Данијела Милидраговић из туристичке организације Нови Сад - по угледу на најлепше божићне пијаце домаћи произвођачи припремили су своје најбоље производе.

Произвођачи у Зимзоленду Нови Сад
Произвођачи у Зимзоленду Нови Сад

Мајкл Меј, Немац, пре 12 заљубио се у град на левој обали Дунава и са собом донео традиционалну производњу крафт пива.

Екипа Знања имања у Новом Саду
Екипа Знања имања у Новом Саду

Уредник: Драгана Попов

Новинари: Ана Маринковић, Миле Новаковић, Љиљана М. Петровић

 

 

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом