Знање имање: Долази зима

Дошла нам је зима. Домаћини су припремили добар и здрав доручак који је окупио целу породицу, ту је једна чашица ракије, договор са најмилијима и дан може да почне, кажу наши вредни домаћини. О данима који долазе у овој емисији Знања имања говоре:

Породица Шорошковић из околине Белог Манастира - за вас и нас припремили типичан барањски доручак.

Код породице Шорошковић на барањском доручку
Код породице Шорошковић на барањском доручку

Слободан Станковић из Куће барањског кулена - како су заштитили овај деликатес и могу ли га произвести толико колико га европљани траже?

У барањској кући кулена
У барањској кући кулена

Ричард Лег, светски експерт - о потенцијалу српске шљивовице на светском и тржишту Велике Британије.

Шумадијски пут ракије
Шумадијски пут ракије

Александар Сенић из Ђурђева - о традицији печења ракије дугој 9 деценија и како се постаје најбољи у Америци, Аустралији и Србији.

У дестилерији Завет
У дестилерији Завет

Илија и Ђорђе Мићић - о занату који су из Босанске Посавине пренели у Нови Сланкамен и успешно га раде више од пола века.

Ана Маринковић са Мићићима
Ана Маринковић са Мићићима

Уредник: Драгана Попов

Новинари: Љиљана М. Петровић, Ана Маринковић, Миле Новаковић

 

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом