Медијска мрежа српске дијаспоре: Разгледница из Америке

У новом издању емисије Српска Разгледница из Америке, присуствоваћемо историјском догађају, освећењу темеља за нову српску православну Цркву Светог Николе у Индијанаполису, у америчкој савезној држави Индијани.

О значају градње нове цркве говори нам старешина храма, Протојереј ставрофор Драган Петровић. Интересантно је да је захваљујући његовој харизми ова парохија окупила не само Србе него и припаднике скоро 20 разних нација који долазе редовно у овај храм и радују се што већ за годину и по дана Индијанаполис треба да добије нову српску православну цркву, која ће изгледати као да је изграђена у Србији, па ће и утисак оних који је буду посећивали  бити, као да  су дошли у матицу. Отац Драган Петровић  ће нам рећи више о целом процесу изградње.
 
Ово је такође наш први разговор са владиком Лонгином који је од маја месеца ове године добио звање Митрополита Западноамеричког. Разговарамо са њим о томе колико је то важно за Епархију и како оцењује значај изградње нове цркве у Индијанаполису. Он истиче да се сви који се окупљају у овој цркви осећају као свој на своме ,а да су богослужења у цркви прелепа. Током разговора говоримо и о томе има ли бриге да можда неке друге цркве неће имати довољно парохијана једног дана, а најављујемо и долазак Његове Светости Патријарха Порфирија у Канаду
 
Уредник Медијске Мреже Српске Дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи