Србија на вези

У емисији између осталог...

Филм "Небеско", инспирисан духовним наслеђем свете лозе Немањић, премијерно је приказан у четвртак 11. априла у препуној сали МТС Дворане.  Јунаци филма су деца данашњице, Душан и Христина, који откривају, користећи своју машту као времеплов, разлоге због којих је већина владара ове династије канонизована за светитеље. Режију потписује Марио Гламазић, а сценарио филма саткан је од писаних предања Стефана Немање, владике Николаја Велимировића... У госте нам долазе редитељ Марио Гламазић и глумац Душан Вујошевић (у филму Свети Сава).

Међународни сајам књига за децу у Болоњи, 61. по реду, трајао је од 08-11. априла. На овој навећој и најважнијој манифестацији посвећеној књигама за децу, било је присутно више од 1500 излагача из око сто земаља из целог света. Додељене су и традиционалне награде za 2024.  Књига "Стрипотерапија" ауторке и илустраторке Ане Петровић добила је признање, и уз још сто одабраних издања изложена је на "Невероватној полици за књиге" на овој манифестацији. Тим поводом, гошћа емисије је илустраторка Ана Петровић.
У Чикагу су у току припреме за овогодишњи дечји камп у манастиру Нова Грачаница. Чланице Кола српских сестара организовале су добротворни ручак како би прикупиле средства за камп. Из Чикага извештава Александар Жигић.

Извештај са изложбе радова Уроша Предића "Достојанство свакидашњице" у галерији САНУ припремио је Владан Ракић.

Уредници емисије
Тања Адамовић и Горан Маслар

Реализација
Ернестина Глигоријевић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара