Око: Иран и Израел, најава великог сукоба

За Израел Иран је империја зла, кад би се питале власти у Ирану – Израел је ционистичка творевина која не би требало да постоји.

И тако је на речима већ дуго између две моћне државе Блиског Истока. Али сада су "пређене црвене линије, регион је на ивици". Све су то дипломатске фразе којима се описује оно што се догодило – а догодило се да је Иран први пут у историји са своје територије напао Израел. Испаљено је укупно 300 дронова и ракета, од којих 99 одсто није остварило војни циљ. Међутим, Иран каже да је своје циљеве остварио.

Стеван Костић
Стеван Костић

О даљој судбини Блиског Истока, о томе да ли је ово увод у велики сукоб Ирана и Израела, како ће одговорити Израел и шта ће рећи свет, у емисији Око говоре: Владимир Ајзенхамер, ванредни професор Факултета безбедности и Момир Турудић, уредник портала Око.

Атмосферу из Израела преноси почасни конзул Србије Александар Николић, који се укључује из града Бершева. У близини тог града, у пустињи Негев експлодирала је једна ракета Ирана, која је пала на израелску војну базу.

Аутор и водитељ: Стеван Костић

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије