Кинески чај: Завичај

Кина је домовина дрвећа чаја. Кинези су први почели да употребљавају ову биљку пре више од 3.000 година. Чај су гајили и пили најпре у провинцији Сечуан.

Вештина гајења чаја полако се ширила и чај је почео да се пије у целој Кини. Кина је створила јединствену културу и култ чаја још пре 1.000 година. Данас се чај пије у свим деловима света, али његов извоз, начин сађења и култура испијања кренули су из Кине. Прича о историји те корисне и здраве биљке говори о цивилизацији и вековном наслеђу.

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом