Студио знања: Пријатељство у ери интернета

Ракија и вино део су нашег фолклора и културе, а читава наука стоји иза прављења ових пића.

Шљивовица је уписана на UNESCO-ву репрезентативну листу нематеријалног културног наслеђа, а поносни смо и на вина која се производе у Србији. Са друге стране, конзумирање алкохола је никад веће, а алкохолизам је све озбиљнији проблем широм света. Зато овонедељни Студио знања посвећујемо употреби и злоупотреби алкохола.

О историјском значају ракије, начинима на које се правила и како се данас производи сазнајемо од професора Предрага Вукосављевића са Пољопривредног факултета, и историчара Владимира Дуловића.

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом