Алгоритам

Занима Вас да завирите у будућност и видите где смо на мапи технолошког напретка? Желите увид у трендове који ће нам ускоро одређивати свакодневицу?

Алгоритам Алгоритам

Нови РТС серијал АЛГОРИТАМ Вам представља иновативне пројекте, компаније и лабораторије, извештава о научним скуповима и успешним појединцима и тимовима у свету и код нас, и води Вас у занимљиве просторе у којима они стварају. У свакој од епизода АЛГОРИТМА представљено је неколико научних лабораторија, истраживачких центара, института, и иновативних компанија, као и међународни пројекат у коме учествују партнери из Србије. Кроз приказ њихових идеја, и тимова који стоје иза таквих резултата, промовишемо одговорно истраживање и иновације, академски и научни интегритет, професионалност и посвећеност, и показујемо како се и из економски и технолошки мање привилегованих средина може постићи успех на светском нивоу.

Пети смо у свету по броју талената за софтвер и блокчејн, наши људи воде најбоље светске пројекте и катедре за компјутерске науке, нано технологију, биоинформатику и квантно рачунање широм света, а софтвери произведени у Србији управљају саобраћајем у Чикагу и расветом у Лас Вегасу. Широм планете, у Лондону, Берлину, Венецију и Њујорку, седи се на паметним клупама које је патентирала група младих из Београда, а наше архитекте и дизајнери освајају престижне међународне награде за на бијеналима, тријеналима и квадриеналима. Упознајте их и сазнајте шта, где и како стварају!

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара