Београдска разгледница 1920, ТВ филм

ТВ филм "Београдска разгледница из 1920", снимљен 1980. године по мотивима романа "Покошено поље" Бранимира Ћосића, у адаптацији Јадранке Даше Ковачевић и у режији Славољуба Стефановића Равасија.

Млади новинар Ненад Бајкић ради у редакцији листа "Штампа", чији је газда Деспотовић. Бајкић сумња да је Деспотовић убио свог оца и хоће да га демаскира. У 1920. години "Штампа" постаје центар све комплекснијих интрига те на тај начин индустријалац Мајсторовић постаје нови газда листа. Бајкић је заљубљен у његову кћер. Бирмаз, шеф редакције, увлачи Бајкића у своје интриге.

У том свету, у коме се јавни интереси мешају са личним интересима неких индустријалаца, Бајкић открива да је ту доведен да би лажно информисао читаоце о плаћању ратне штете. Тада одлучује да напусти новинарство. Ова драма је написана по мотивима романа "Покошено поље" Бранимира Ћосића.

Улоге тумаче: Ђорђе Јелисић, Јелисавета Саблић, Миодраг Радовановић, Светлана Бојковић, Петар Краљ, Лепомир Ивковић, Предраг Лаковић, Љиљана Благојевић, Михаило Викторовић

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије