Фотодокументи портфолио: Михајло Васиљевић, 1-5, 2С

Серијал Фотодокументи портфолио, 2019. године покренуо је НФЦ Филмарт из Пожеге уз подршку Министарства културе и информисања РС, са идејом да се на аутентичан начин представе домаће праксе у области фотографије, преко интервјуа и приказа рада ауторки и аутора различитих генерација.

Фотодокументи портфолио: Михајло Васиљевић, 1-5, 2С Фотодокументи портфолио: Михајло Васиљевић, 1-5, 2С

Осмишљен као формат који настоји да пружи шири увид у фотографску сцену Србије, овај серијал бави се тематско-проблемским фокусима и широким пољима интерпретације фотографије у раду домаћих уметника. Уредници серијала Слађана Петровић Варагић, Милица Лапчевић и Мирослав Карић, у разговорима са ауторима дотичу се и питања о позицији фотографије унутар друштвене комуникације и динамике продукције визуелних садржаја, њиховог контекста, значаја и места уметничко фотографских архива, као и других питања која су предмет бројних теоријских истраживања.

Михаило Васиљевић је визуелни уметник фокусиран на фотографију. После Академије БК и Универзитета уметности, усавршавање је наставио на докторским студијама историје уметности Филозофског факултета у Београду. Његове фотографије настају у оквиру дуготрајних пројеката посвећених истраживању друштвених феномена које препознајемо на различитим нивоима.

Реприза , 28. јул у 02:45 и 10:40

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару