уторак, 24. сеп 2024, 23:25
Слатки лед Београда
Београд не представља сусрет Истока и Запада само у архитектури и обичајима, већ и у посластичарству. Сви зато знају да се једнако баклаве, као и кремпите служе вековима. Мало ко зна да се већ трећи век у Београду служи и сладолед, који се прави још од првог дана у посластичарници Мустафе Пеливана. Ко све данас прави сладолед и колико врста га има у Београду, готово се не може казати нити пребројати.
У епизоди названој Слатки лед Београда, екипа документарног програма РТС-а и уредник Александар Гаталица представљају најбоље и најнеобичније сладоледе Беорада. Сладолед се прави практично у свакој посластичарници, али трагајући за најнеобичнијима, екипа емисије Слатки лед Београда дошла је до два јединствена укуса, који се могу наћи само у по једној посластичарници: сладолед са маком и сладолед од црне лимунаде.
Какви су ово сладоледи и како ће на њих реаговати уредникови млади дегустатори, водитељи РТС-овог малог дневника Дуња и Павле, погледајте у емисији Слатки лед Београда.
Директор фотографије: Периша Ђинђић, монтажа емисије Милица Живојиновић, уредник и водитељ Александар Гаталица.
Коментари