Слатки лед Београда

Београд не представља сусрет Истока и Запада само у архитектури и обичајима, већ и у посластичарству. Сви зато знају да се једнако баклаве, као и кремпите служе вековима. Мало ко зна да се већ трећи век у Београду служи и сладолед, који се прави још од првог дана у посластичарници Мустафе Пеливана. Ко све данас прави сладолед и колико врста га има у Београду, готово се не може казати нити пребројати.

 Слатки лед Београда Слатки лед Београда

У епизоди названој Слатки лед Београда, екипа документарног програма РТС-а и уредник Александар Гаталица представљају најбоље и најнеобичније сладоледе Беорада. Сладолед се прави практично у свакој посластичарници, али трагајући за најнеобичнијима, екипа емисије Слатки лед Београда дошла је до два јединствена укуса, који се могу наћи само у по једној посластичарници: сладолед са маком и сладолед од црне лимунаде.
Какви су ово сладоледи и како ће на њих реаговати уредникови млади дегустатори, водитељи РТС-овог малог дневника Дуња и Павле, погледајте у емисији Слатки лед Београда.
Директор фотографије: Периша Ђинђић, монтажа емисије Милица Живојиновић, уредник и водитељ Александар Гаталица.

 

Коментари

Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом
Predmeti od onixa
Уникатни украси од оникса