Читај ми!

Богдановићева за РТС: Почетни пораз је био најтежи моменат, али сам срећом добила другу прилику

Освајачица бронзане медаље у таеквонду Тијана Богдановић рекла је у изјави за РТС да је пораз на старту такмичења био веома тежак моменат за њу, али да је ипак одлучила да се бори до краја и да искористи прилику да кроз репесаж дође до свог другог олимпијског одличја у каријери.

”Свакако да је најтеже било кад сам изгубила прво коло и та прва борба. Радила сам против Шпањолке која је заиста одлична противница, која је то и доказала и дошла до финала. Због тога сам, хвала Богу, и ушла у репесаж и добила прилику да се борим за медаљу. Али тај пораз на почетку је мени био најтежи моменат и баш сам била тужна после тога”, рекла је Тијана за РТС у олимпијском селу у Токију.

Ипак, Тијана је смогла снаге и пронашла пут до трећег места и нове олимпијске медаље, победивши одличне такмичарке из Кине и Јапана.

”То су биле две јако тешке борбе и две противнице које добро познајем. Прво сам радила са Кинескињом Ву, која је двострука олимпијска шампионка. Знала сам да неће бити лако, али смо решила да се борим до краја. Имали смо и добру тактику коју сам спремила са својим тренером још кад смо били у Београду тако да је то испало како треба. Исто је било и са Јапанком, гледали смо њене мечеве, анализирали је, одрадили ту борбу паметно и онако како треба”, прича Богдановић, сребрна са Игара у Рију пре пет година.

Она је упоредила те своје две олимпијске медаље и путеве до њих:

”Тада, пре пет година је све било другачије. Била сам најмлађа, као што је Шпањолка сада. Процес квалификација је био краћи, нисмо имали много турнира. Сада смо у односу на тај период морали да останемо у самом врху на светској ранг-листи како бисмо се директно квалификовали. Поред тога, ту је и тај моји неки лични притисак да могу да поново освојим ту медаљу. То није постојало пре пет година.”

О Тијанином успеху, али и целом српском тиму говорио је и тренер и селектор таековондо репрезентације Србије Драган Јовић.

”Сјајно је што смо започели са медаљама, не само због Тијане већ и због Дамира Микеца. Они су покренули, надам се, лавину медаља. У уторак нас очекује тежак задатак, Милица наступа, али с обзиром да је ово њој трећа Олимпијада и да има искуства, верујем у добар резултат. Радили смо доста дуго, радили на детаљима јер овде управо детаљи одлучују и ситнице”, поручио је Јовић у изјави за РТС.

понедељак, 29. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару