Читај ми!

Српски олимпијски тим: Да представимо земљу у најбољем светлу

Наш задатак је да представимо земљу у најбољем светлу, рекао је председник српског Олимпијског комитета Божидар Маљковић. Новак Ђоковић је рекао да се физички и ментално сјајно осећа. Соња Васић: Част је представљати Србију. Наша очекивања су највећа, рекла је Маја Огњеновић. Филип Филиповић: Последњих осам утакмица ове генерације.

Одлична атмосфера у српској олимпијској експедицији и највиша очекивања, порука је коју су дан пред отварање Олимпијских игара у Токију пренели председник Олимпијског комитета Божидар Маљковић, Соња Васић, Маја Огњеновић, Филип Филиповић и Новак Ђоковић.

"Много година труда смо уложили. Наследили смо велике шампионе. Ово је најбољи део нашег народа. Борићемо се за себе, породице, за своје тимове и нашу државу", рекао је Маљковић новинарима у Токију, наводећи да очекује да ће после наступа српских спортиста у Токију "хиљаде девојчица и дечака кренути путем ових шампиона".

"Наш свети задатак је да представимо земљу у најбољем светлу", рекао је први човек српског олимпијског комитета.

Соња Васић, капитен женске кошаркашке репрезентације, рекла је да је част представљати Србију.

"За нама је тешка година, али све остављамо за собом и корак по корак идемо напред. Трудићемо се да на најбољи начин представимо Србију", рекла је Васићева, наводећи да у Токио долази након "изазовног периода" за њену породици, пошто су и она и њен супруг, веслач Милош Васић имали ковид-19.

"Добро сам физички, али је то био изазован период за нашу породицу. Емотиван јер нисмо знали да ли ћемо бити ту. Ни Милош ни ја нисмо на нивоу на којем смо се надали. Ту смо. Здрави смо и то је најважније", рекла је Соња Васић.

Новак Ђоковић: Част је бити део олимпијског тима

Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић је новинарима у Токију рекао да му је част што је део олимпијског тима.

"Ово ми је трећи пут и имао сам срећу да освојим бронзану медаљу. Бити део националног тима је велика част и даје ми много енергије", рекао је Ђоковић, рекавши да се после освојена три узастопна "гренд слема" и физички и ментално осећа сјајно.

"Притисак је саставни део спорта… Што си старији имаш више искуства и аутоматски самоувереније приступаш наредним изазовима јер си свестан да си све то доживео неколико пута. Знам да људи у Србији желе да одем до највишег циља. И ја то желим", рекао је Ђоковић, али је још једном одбио да се упушта у расправу ко је набољи тенисер свих времена.

"Не желим да будем део дебате о томе ко је највећи играч. Имам свој пут", рекао је Ђоковић, додајући да пре није мислио да ће неко успети да понови успех Немице Штефи Граф и у једној сезони освоји сва четири "гренд слема" и златну медаљу на Олимпијским играма.

"То ми је био циљ и сан… Изузетно поштујем Штефи Граф и све што је постигла у каријери", рекао је Ђоковић.

Маја Огњеновић, капитен одбојкашица, рекла је да је екипа чији је део у потпуности спремна и има највећа очекивања.

"Срећни смо што смо коначно у Јапану и ове игре смо дуго чекали. Увек је лепо бити део олимпијског тима. Наша очекивања су највећа – европске смо и светске шампионке, што доноси одређену дозу притиска", рекла је Маја Огњеновић.

 

Капитен ватерполо репрезентације Филип Филиповић је задовољан што су спортисти, после годину дана чекања, коначно стигли у Токио, као и да је његова екипна потпуно спремна за изазове који је очекују.

"Већина ће после овога завршити репрезентативну каријеру… Нама је ово последњих осам утакмица и желимо да сваки секунд буде вредан", рекао је Филиповић.

Говорећи о првом противнику, екипи Шпаније, Филиповић је рекао да су "генерација која долази".

"Ми смо спремни, за неколико дана ћемо видети колико. Што се тиче атмосфере не брините – све је под контролом", рекао је капитен српских ватерполиста.

понедељак, 29. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару