Читај ми!

Васић: Тежак и стресан период због коронавируса, остали смо психички јаки

Коначно сам прошао и последње прегледе, све је у реду и наступаћу на Олимпијским играма, рекао је српски веслач Милош Васић. Васић је по доласку у Јапан био позитиван на коронавирус, због чега је цео веслачки тим Србије, у саставу Јована Арсић, Мартин Мачковић и тренер Никола Стојић, провео скоро две недеље у хотелским собама.

У разговору за Танјуг, Милош је испричао како је изгледао период изолације, колико је успео да се спреми у таквим околностима и како се носио са чињеницом да је и његова супруга, кошаркашица Соња Васић, била заражена у Београду.

"Веома тежак и стресан период за мене, мој тим и породицу. По слетању у Токио 3. јула мој тест на ковид је био позитиван. Аутоматски су ме депортовали у изолацију, у хотел који је био задужен за позитивне људе на аеродрому. Наредних дана сам био затворен у соби. Хвала Богу да нисам имао никакве симптоме, осим температур једног дана. Да ствар буде још гора, у исто време је и моја супруга Соња позитвна на ковид у Београду", рекао је Васић Танјугу.

"Мој део тима је, због блиског контакта са мном, такође био затворен у хотелу 14 дана. У том моменту је најбитније од свега било да смо ми остали здрави, без претераних симптома, наравно уз велику стрепњу да се не погорша стање", испричао је Васић.

Како каже, велики стрес због целе ситуације претрпели су и најближи.

"Велика стрепња је била код моје породице, пре свега знајући да сам далеко од њих, сам у соби, без наших људи и без претеране неге око мене. Сва срећа, успели смо психички да останемо јаки, да пребродимо ударних пет дана стреса и стрепње. После се полако ствар средила, приближио се излазак напоље. Коначно сам изашао из изолације 15. јула. Одмах сам ушао у Олимпијско село, где сам започео детаљне лекарске прегледе, који су се јуче коначно завршили. Све је како треба и наступићу на Играма."

Васић ће заједно са Мартином Мачковићем у двојцу без кормилара на стазу изаћи 24. јула у оквиру квалификација.

"Већ 10 дана сам у тренингу, тело сам активирао у соби после седам дана, кад сам видео да делује све океј. Сва срећа, мој тим је успео да весла на ергометрима и да користи теретану у карантину. Они су изашли дан после мене. Коначно смо заједно и већ три дана боравимо у чамцу. За сада повратак иде како треба и потрудићемо се да се што боље вратимо у форму пред почетак трке."

Лепа вест од понедељка је да је и Соња добила зелено светло, и она стиже у Токио, коначно ћемо бити заједно после тешког периода, истиче Милош.

"Велико хвала мој тим и ја дугујемо Олимпијском комитету Србије, амбасади Србије у Јапану. Људи су 24 сата водили борбу са свим око нас у овим тешким данима, борили се да нам све обезбеде и наравно, после свега, да ми обезбеде све прегледе које сам морао да прођем. Наравно, подршка наших породица и људи који нас подржавају била је огромна. Оставимо све ово иза нас, најгоре је прошло. Покушаћемо што боље да се вратимо у тренинг и што боље представимо Србију на ОИ", закључио је Васић.  

понедељак, 29. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару