Читај ми!

Ватерполисти из Крања нишане олимпијску медаљу

Ватерполо репрезентација Србије се на Брду код Крања припрема за такмичење на Олимпијским играма у Јапану, а како је за Танјуг изјавио помоћник селектора Стефан Ћирић припреме теку по плану, сви играчи су здрави и спремни да дају све од себе како би освојили још једно олимпијско злато.

У хотелу Елеганс, чији су први гости по његовом отварању после паузе изазване короном, затекли смо их ведре, расположене, насмејане, а како су рекли у шали то је зато што данас имају слободан дан.

На припрема у Словенији је 21 играч, има и сасвим младих и ветерана, као што је уосталом у нашој репрезентацији увек било и што се показивало као добитна комбинација.

Најмлађи играч је 1999.годиште а најстарији 1983.

Један од ветерана свакако је Душко Пијетловић, коме ће Олимпијада у Јапану бити четврта и њоме ће се опростити од репрезентације.

"Задовољан сам припремама, сви радимо напорно, а овде у Крању заиста имамо све услове који су нам потребни како за физичку тако и за психичку припрему", рекао је за Танјуг Пијетловић.

Истиче да ће тим, за који год се састав буде одлучио селектор Дејан Савић, дати све од себе како би се остварила циљ звани златна медаља.

Њему и још неколицини играча који ће се после Олимпијаде опростити од репрезентације та чињеница је додатни мотив да се боре за златно одличје.

"Свака медаља је успех за нас али увек смо играли на злато и били задовољни само златом", не крије Пијетловић.

Као искусан играч, млађим саиграчима указује на оно што не ваља, по потреби их посаветује али како каже систем у нашој репрезентацији је чврст и стабилан када је реч о односу између млађих и старијих, тако да у том смислу никада није било проблема.

"Када сам ја био млађи ушли смо у тај систем и он се одржава и сада је тако и све то нас држи на највишем нивоу", каже он.

Стефан Митровић истиче да је завршен први део припрема који је био изузетнон напоран.

Услове за припреме оцењује као стандардно феноменалне и додаје да су репрезентативци у Крању били и пред Олимипјаду у Рију 2016 године.

"Овде проналазимо свој мир. Припреме теку одлично и надамо се да ће и резултати бити спрам тога. Знам да сви од нас очекују медаљу, а ми можемо да кажемо да ћемо сигурно дати све од себе да стигнемо што је даље могуће", каже Митровић.

Будући да у хотелу још нема пуно гостију, да је доста играчца прележало корону, неки су вакцинисани, не плаше се заразе и мисли су им усмерене на Јапан и медаљу.

Помоћник селектора Стефан Ћирић за Тањуг наглашава да је најбитније да су сви негативни на корона вирус и да нема повређених.

"Овде нам је одлично, имамо све предуслове за рад. Радили смо оно што се зову базичне припреме, теретана, пливање а касније долазе лакше ствари које се тичу тактичког дела припрема", наводи он.

Играчи у Крању остају до 2. Јула а затим им у Београду следи турнир на коме ће учествовати репрезентације Шпаније, Француске и наша Б селекција.

У Јапан ће се, наводи Ћирић путовати несто раније јер због мера које се тичу пандемије 14 дана пре почетка Олимпијаде репрезентативци иду у град Кашивазаки.

"Није први пут да идемо тамо. Ишли смо и 2019. и тамо имамо фантастичне услове а са нама ће тренират репрезентације Црне Горе и Јапана што је добро за припреме", рекао је он.

Када је реч о резултатским плановима наводи да Србија увек циља на прво место али да ће ове године бити велика конкуренција.

Ипак, како рече, наши репрезентативци су навикли на притисак, доста њих се опрашта од репрезентације и желеће да то буде уз олимпијско злато.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи