Читај ми!

Фриц обезбедио прво гренд слем финале у каријери

Амерички тенисер Тејлор Фриц пласирао се у своје прво гренд слем финале у каријери након победе над Френсисом Тијафоом у полуфиналу Ју-Ес опена.

Други полуфинални дуел на Ју-Ес опену трајао је три часа и 21 минут, а Фриц је био бољи од земљака Френсиса Тијафоа резултатом 3:2, по сетовима 4:6, 7:5, 4:6, 6:4, 6:1.

Фриц ће у финалу играти против Италијана Јаника Синера, који је победио од Џека Дрејпера са 3:0.

Фриц је боље отворио дуел против Тијафоа, брејком, повео је са 3:0, међутим, Тијафо је освојио пет узастопних гемова уз то и два брејка и тиме дошао до предности у сетовима.

Други део меча је био мирнији, брејк лопти није било до завршнице, тачније десетог гема, када је Фриц стигао до сет лопте, али је није искористио. У наставку је Фриц ипак успео да направи брејк у 12. гему чиме је изједначио резултат.

Тијафо је у трећем сету одмах стекао предност и то после одузетог сервиса Фрицу, што му је помогло да рутински дође до другог сета на мечу и тиме опет стигне до вођства. 

Четврти сет је био миран, једину брејк лопту, уједно и сет, имао је Фриц у 10. гему. Искористио је прилику је и увео сусрет у одлучујући сет. Тијафо је у одлучујућим тренуцима поклекао, довзолио је Фрицу два брејка и уз то вођство од 4:0, потом је успео да избори први пласман у каријери на гренд слем турнирима.

Фриц и Синер су се састајали два пута, оба у Индијан Велсу, 2021. је славио Американац, а 2023. Италијан је поравнао резултат у међусобном скору.

субота, 07. септембар 2024.
22° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару