Синер савладао исцрпљеног Дрејпера за пласман у финале Ју-Ес опена

Италијански тенисер Јаник Синер пласирао се у финале Ју-Ес опена, пошто је у полуфиналу победио Британца Џека Дрејпера са 3:0 у сетовима (7:5, 7:6(7:3), 6:2).

Синер савладао исцрпљеног Дрејпера за пласман у финале Ју-Ес опена Синер савладао исцрпљеног Дрејпера за пласман у финале Ју-Ес опена

Изненадио је Џек Дрејпер тениски свет и обрадовао Британце догуравши до полуфинала Ју-Ес опена, али тиме ће морати и да се задовољи, пошто против првог играча света није могао ни до сета.

Пружио је 25. тенисер на АТП листи солидан отпор у прва два сета, приморао Синера да игра тај-брејк у другом, али се енергетски жестоко мучио на терену, толико да је морао да поврати неколико пута, мења патике, пије газирани сок...

Имао је и Синер својих проблема са ручним зглобом, па је меч у једном тренутку више личио на борбу уздрманих боксера, пошто су обојица тенисера у исто време добила медицинску помоћ на клупама.

Дуел је почео уједначено, а први је до брејка дошао Синер у седмом гему, али је Дрејпер већ у наредном узвратио истом мером. Ипак, попустио је Британац под притиском када је при резултату 6:5 за противника морао да сервира за останак у првом сету.

У другом сету брејка није ни било, мада је Синер прокоцкао чак четири, а Дрејпер једну брејк шансу. Играло се гем за гем, све до тај-брејка у којем је Италијан био доминантан. Повео је са 4:0 и већ тада је све било јасно.

Последњи сет играо се само јер правила гренд слем турнира тако налажу. Британац је остао и без последњих атома снаге, па Синеру није било тешко да му два пута одузме сервис и меч рутински приведе крају.

Италијан је убедљивим тријумфом поравнао скор у међусобним дуелима са Дрејпером на 1:1, пошто га је Британац 2021. надиграо на домаћем терену у Квинсу.

Синер ће у свом првом финалу Ју-Ес опена играти против бољег из полуфиналног дуела двојице Американаца - Тејлора Фрица и Френсиса Тијафоа.

субота, 07. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару