Рукометаши Партизана декласирали Звезду пред пуним трибинама на Бањици

Рукометаши Партизана победили су на Бањици Црвену звезду резултатом 29:19 у дербију другог кола Супер рукометне лиге Србије.

Рукометаши Партизана декласирали Звезду пред пуним трибинама на Бањици Рукометаши Партизана декласирали Звезду пред пуним трибинама на Бањици

Тешко да су рукометаши Партизана могли да замисле бољи почетак сезоне, пред коју су амбициозно најавили да нападају све трофеје. Истина, без једног су већ остали поразом од Војводине у Бањoј Луци, где је 12. септембра одигран Суперкуп Србије, али су такмичење на најважнијем фронту, у Супер рукометној лиги, отворили са два важна и обећавајућа тријумфа.

Након што су у првом колу победили Војводину у Новом Сад, што им није пошло за руком још од 2016. године, црно-бели су декласирали Црвену звезду у вечитом дербију, који је тај епитет могао да трпи само на папиру.

Пред скоро до последњег места испуњеним трибинама Спортског центра на Бањици, ношени гласном подршком најватренијих навијача, који су препознали добар тим и велике амбиције, Партизан је оправдао улогу изразитог фаворита.

Кратко је трајао отпор немоћних рукометаша Звезде. У неколико наврата су имали гол предности на самом почетку меча, али чим су црно-бели стегли одбрану и растрчали се у нападу велика разлика у квалитету дошла је до изражаја.

Брзо је Партизан умакао на три гола разлике (8:5), а већ након првих пола сата игре епилог се назирао јер је на семафору писало 15:9. Тешко су гости проналазили и поглед, а камоли пут ка голу Партизана.

Није се однос снага на паркету мењао ни у другом полувремену, а како се утакмица ближила крају изабраници Ђорђа Ћирковића били су све доминантнији. На истеку 40. минута Партизан је први пут стекао двоцифрену залиху и капарисао бодове.

Ишли су домаћи и до плус 13, али је тренер Ћирковић искористио околности да промеша карте и укаже шансу играчима са мањом минутажом, па је права агонија црвено-белих на Бањици завршена резултатом 29:19.

Најефикаснији у победничком тиму био је Никола Црноглавац са осам погодака (четири из седмерца), а пратио га је Марко Васић са пет голова. Голман Саид Хеидарирад забележио је девет одбрана, а млади Никола Зорић допринео је тријумфу са две. За играча утакмице проглашен је Иван Мићић, који је меч завршио као троструки стрелац. Звезду је предводио Вељко Давидовић са четири постигнута гола.

У наредном колу шампионата Србије Партизан ће гостовати у Врању, док Звезди предстоји још један тежак испит - против Металопластике.

Супер рукометна лига Србије, друго коло:

Субота:
Динамо - Врање 1957 23:17
Дубочица 54 - Југовић 35:30
Рудар - Колубара 21:21

Недеља:
Партизан - Црвена звезда 29:19
Металопластика - Војводина 24:35
Обилић - Раднички 24:31

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи