Војводина и Звезда, поново и без публике

Утакмица 17. кола рукометног Првенства Србије између Војводине и Црвене звезде, која је прекинута у 30. минуту, биће одиграна поново, а термин њеног одржавања биће накнадно одређен, одлучио је директор Супер лиге Војислав Андрић.

Меч између та два клуба, одигран 19. фебруара у Новом Саду, прекинут је након што су рукометаши Црвене звезде напустили терен, пошто је у близини њихове клупе за резервне играче бачен "топовски удар", који је повредио тренера "црвено белих" Игора Бутулију.

Због слабе организације и направљених пропуста Војводина ће следећих пет мечева у првенству и Купу морати да игра на терену који је најмање 100 километара удаљен од Новог Сада, док ће Црвена звезда платити новчану казну од 200.000 динара, зато што је одбила да настави сусрет.

"Пропозиције су јасне, ако су оба клуба пођенако крива за прекид, онда се игра нови меч. Управо из спортских разлога одлучио сам да обе екипе на терену покажу ко је бољи и зато сам све ово желео да вратим у спортске оквире", образложио своју одлуку директор лиге Војислав Андрић.

Иако су судије Мошорински и Панџић испразнили део трибине где су се налазили навијачи Војводине, после 20 минута прекида, председник Београђана Добривоје Глановић донео је одлуку да се рукометаши Звезде не врате на терен, уз образложење да не жели да се утакмица настави док се не сазна шта је са тренером.

У Звезди наводе да је Бутулији приликом инцидента оштећен слушни нерв. Прегледи су после утамице прво обављени у новосадској Хитној помоћи, а нешто касније и у београдском Клиничком центру.

Андрић је уједно казнио Војводину са пет првенствених или куп утакмица играња ван Новог Сада или у граду удаљеном најмање 100 километара од војвођанске престонице, док су црвено-бели кажњени са 200.000 динара.

Клубови имају право да уложе жалбу на ову одлуку у року од осам дана, а када цела процедура буде завршена директор Супер лиге ће одредити термин новог меча.

Звезда је у више наврата саопштила да неће играти нови меч, али директор Супер лиге то није желео да коментарише.

"Отом-потом. Да сачекамо прво одлуке клубова о жалбама", закључио је Анрић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи