Нећемо играти поновљену утакмицу

Председник Рукометног клуба Црвена звезда Добривоје Главонић истакао је данас да се у случају одлуке директора лиге Војислава Андрића о понављању прекинутог меча 17. кола Суперлиге против Војводине у Новом Саду, "црвено-бели" неће појавити на терену. Меч прекинут након што су навијачи Војводине гађали, топовским ударом, тренера Звезде Игора Бутулији и повредили му ушни живац. Очајна организација меча само 2 полицајца и 5 редара

Главонић је напоменуо да је у 30. минуту утакмице, која је требало да буде одиграна у петак, на терен поред клупе Црвене звезде бачен топовски удар и да је тренеру Београђана оштећен нерв на левом уху.

"Бутулија је десет минута након што је погођен лежао на паркету. Делегат Велибор Јовановић нас је убеђивао да наставимо утакмицу тврдећи да организатори нису у могућности да испразне дворану", рекао је Главонић и додао да је лично он донео одлуку да се меч не настави.

Први човек трофејног клуба је пренео речи делегата утакмице према којима је рукометаше Црвене звезде уместо Бутулије са клупе требао да предводи помоћни тренер Иван Николић, који нема лиценцу.

Како је објаснио Главонић, проблем при одлучивању исхода дербија 17. кола биће неусклађеност државних прописа и аката Рукометног савеза Србије.

"Према Закону о спречавању насиља на спортским борилиштима ради се о класичном инциденту након које нема наставка меча. У прописима рукометне организације, међутим, стоји да се утакмица мора наставити. Самим тим, за прекид сусрета, није одговоран онај који је изазвао иницдент већ екипа која не жели да у таквим условима настави утакмицу, што је потпуна бесмислица", нагласио је Главониц.

Он се посебно осврнуо на реакције челних људи новосадског прволигаша, који се чак нису распитивали за здравствено стање повређеног Бутулије, све време истичући да је Црвена звезда одговорна за непријатне сцене пошто је, наводно, све било унарпед припремљено.

"Очекујемо хитну реакцију државних органа, као и руководства Савеза. За потезе челних људи наше организације сам, међутим, велики скептик, ако имамо у виду да се Управни одбор није састао ни месец дана након дебакла на првенству Европе у Аустрији", поручио је Главонић.

Директор Црвене звезде Ненад Перуничић истакао је да не зна од када траје љути ривалитет између новосадских и београдских "црвено-белих" додавши да Војводина ни у сезони када је била државни шампион није имала овако велику подршку као што је то био случај на утакмици пре два дана.

"Организација меча је била катастрофална, с обзиром да је ангажовано само пет полицајаца, уз три редара", пренео је Перуничић, уз напомену да је на трибинама било између 300 и 500 ватрених навијача Војводине.

Он је истакао да су, упркос тако лошој организацији, надлежни могли да ухапсе виновника инцидента само неколико тренутака након што је топовски удар бачен на паркет мале дворане СПЕНС-а.

"Посебно су ми засметале оцене извештача из Новог Сада у којима је истицано да је Звезда била на ивици пораза, иако у тренутку када је утакмица прекинута, још није било завршено ни прво полувреме", закљуцио је Перуничић.

Утакмица Војводина-Црвена звезда прекинута је 38 секунди пре краја првог полувремена при резултату 16:13 за новосадски тим.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи