Црвена звезда славила у вечитом дербију

Рукометаши Црвене звезде победили су Партизан са 33:29 (16:11) у првој утакмици 16. кола Суперлиге Србије.

Црвено-бели су се учврстили на првом месту на табели са 28 бодова, два више од екипе Колубаре, која има утакмицу мање.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Драшко Ненадић са шест погодака, колико је постигао и Душан Беочанин за Партизан.

Изабраници Игора Бутулије заслужено су дошли до бодова у дуелу са вечитим ривалом пошто су водили готово целу утакмицу.

Партизан је само у уводним минутима имао предност од 2:1, а потом су црвено-бели, предвођени расположеним Миланом Ћоровићем, брзо преокренули на 6:3.

Домаћин је у 20. минуту дошао и до пет голова предности (10:5), а три минута касније Ненадић је повисио на 12:6. У завршници првог дела утакмице Партизан је смањио на 14:10, али је Звезда брзо одговорила преко Ћоровића за 16:11.

Нешто бржу и ефикаснију игру рукометаши обе екипе приказали су на почетку другог полувремена, а у 35. минуту Партизан је преко Ивана Димитријевића дошао на "минус три" (18:15).

Као и у првом делу меча, црвено-белима су у тим тренуцима предност сачували Ћоровић и Ненадић.

Када је у 45. минуту на семафору стајало 26:18, изгледало је да се Партизан потпуно предао, али су црно-бели у самој завршници још једном покушали да смање раѕлику.

Играо се 57. минут када је Илија Абутовић заокружио серију Партизана од 3:0 и смањио на 31:27, али је Црвена звезда већ у следећем нападу преко Лековића вратила пет голова предности и дефинитивно решила питање победника.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи