Моћна Француска

Победом над Хрватском, рукометаши Француске објединили све три велике међународне титуле. Хрватска се распала почетком другом полувремена.


Француски рукометаши освојили једину титулу која им је недостајала, па су се, после олимпијске и светске круне, после победе над одличном екипом Хрватске у главном граду Аустрије, окитили и европском круном. 

 

Тренер Хрвата, Лино Червар још једном није успео да надмурди француског колего Клода Онесту у утакмици која је до почетка другог полувремена била изједначена са благом предношћу "каубоја" из Хрватске.

Почетком другог полувремена, хрватски репрезентативци направили су неколико грешака које су Французима омогућиле да се одлепе на четири гола предности, што најмлађа репрезентација на шампионату, до краја, није успела да надокнади.

Последњу прилику да изједначе, хрватски репрезентативци имали су пошто је "Џордан" њихове екипе неколико иузастопних напада сам реализовао, али само док то исто са другге стране није поновио и најбољи играч планете Никола Карабатић.

Очекивано, за најбољег играча утакмице проглашен је голман Хрватске  Мирко Алиловић, који је и данас, прави чуда на голу "каубоја".

Поновила се историја јер су и до сада, финала великих такмичења припадала Французима, полуфинала Хрватима. „Триколори" успешнији прошле године у Загребу и 1995. на Исланду. Хрвати бољи у полуфиналним дуелима на Олимпијади у Атланти и прошлом Европском првенству у Норвешкој.

Мушка рукометна репрезентација Исланда освојила је треће место на првенству Европе у Бечу. Исланд је у борби за бронзану медаљу савладао Пољску са 29:26 (18:10).

Број коментара 106

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи