РС обележио 60 година постојања

Свечаном академијом у Градској скупштини Рукометни савез Србије обележио је 60. година постојања у присуству великој броја званица из света спорта, привреде и политике.

Председник савеза Велимир Марјановић истакао је да му је велика част што представља организацију која је изнедрила бројне асове нашег спорта.

"Након вишегодишњег таворења, у прилици смо да ревитализујемо савез, омасовимо рукомет и поново градимо успехе на међународној сцени. Дужни смо да се захвалимо свим тренерима, играчима, спортским радницима и оданој рукометној публици", рекао је Марјановић, нагласивши да су они "здрава база нашег спорта која је издржала све претходне недаће".

Министарка омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић подсетила је да је РС, уз подршку државних органа, успео да добије организацију континеталног првенства 2012. године и додала ће тај значајан догађај предтављати прекретницу у развоју рукомета код нас.

"Наши рукометаши и рукометашице су минулих деценија освојили скоро све што се могло освојити. Мени остаје да им пожелим да такве успехе још много пута понове", поручила је Самарџиц Марковић.

Председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац задовољно је напоменуо да је познавао бројне асове нашег рукомета из доба када је репрезентација низала трофеје.

"Обично већина нас навија или за Црвену звезду или за Партизан, али некада смо сви у рукомету навијали за Металопластику. Генерација Милета Исаковића и Веселина Вујовића свима је остала у веома лепом сећању", подестио је Дивац на шампионске дане Шапчана, који су се 1985. и 1986. године попели на клупски кров Европе.

Традиционална годишња признања припала су тренеру Југовића из Каћа Владану Јордовићу, првотимцу Партизана Драгану Тубићу, рукометашици Чачка Тањи Вучковић, као и судијском пару Зоран Вишекруна-Зоран Станојевић, који је окончао каријеру.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи