Данци фаворити, Партизан иде на победу

Спортски директор рукометног клуба Партизан Александар Благојевић изјавио је да је наредни противник црно-белих у Купу ЕХФ дански Гог Свенборг "врхунска екипа" и велики фаворит у наредним утакмицама.

Партизан у суботу у 18 сати у спортском центру "Вождовац" на Бањици дочекује Гог Свенборг у првом мечу трећег кола Купа ЕХФ.

"Ми имамо младу екипу која покушава да у Европи направи што бољи резултат. Противник има врхунски тим у коме играју репрезентативци из неколико скандинавских држава. Ми смо, ипак, Партизан и увек идемо на победу", рекао је Благојевић на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, Данци су фаворити да прођу у наредно коло, али не и да победе на Бањици.

"Ово је прилика за екипу да покаже свој потенцијал у дуелу са реномираним противником", рекао је Благојевић и додао да данска екипа долази сутра приватним авионом и са 30-так спонзора и пријатеља клуба.

Тренер црно-белих Саша Бошковић нагласио је да екипу очекује "права утакмица".

"Надам се да ћемо дати све од себе и да ћемо покушати да победимо. Било би добро да их добијемо са један, два разлике, али то је јака екипа и биће веома тешко", рекао је Бошковић и позвао навијаче да помогну екипи да оствари што бољи резултат.

Он је додао да су "Данци као Данци" и екипе играју као и њихова репрезентација, која је првак Европе.

"Немају слабу позицију. Мислим да су пети у њиховом шампионату, јер су лоше стартовали због много повређених играча. Међутим, сада су сви здрави", рекао је Бошковић и истакао да је Гог Свенборг прошле сезоне играо у завшници Лиге шампиона.

Играч Партизана Стефан Бабић сматра да је наредни противник веома искусан и да игра савремен рукомет. "Ми не подижемо белу заставу. Ако се будемо трудили, извућићемо позитиван резултат", рекао је Бабић.

Голман "црно-белих" Владимир Абаџић оценио је да је његова екипа добила једног од најтежих противника у Купу ЕХФ-а. "Трудићемо се да дамо максимум, а видећемо да ли ће то бити довољно за победу. Наш адут је чврста одбрана и контранапад, јер мислим да ћемо тешко постизати голове из позиционог напада", рекао је Абаџић.

Председник рукометног клуба Душко Бојовић такође је истакао да су Данци фаворити. "Играти за Партизан намеће обавезу да се игра на победу, без обзира ко је противник. Сигуран сам да ћемо бити достојан ривал", рекао је Бојовић.

Карте за утакмицу између Партизана и Гог Свенборга коштаће 200 динара, а биће у продаји у хали на дан утакмице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи