Рукометаши Србије победили и Мађаре

У мечу другог кола међународног турнира "Панон-куп" у Балатонфиреду у петак су најбољи рукометаши Србије победили репрезентацију домаћина Мађарске са 30:25 (16:13).

У дворани у Балатонфиреду, пред ок 1.000 гледалаца, судили су Бруновски и Санда (обојица из Словацке).

СРБИЈА: Перић (15 одбрана), Стојковић , Којић 1, Шешум 5, Вујин 6, Никчевић 8, Стојановић , Тоскић 1, Илић 6, Бојиновић, Марковић 1, Пејановић, Тубић 1, Виловски 1, Митровић, Рнић.
МАЂАРСКА: Иљеш 1, Цасар 3, Гал 1, Ђ. Иванчик 6, Т. Иванчик, Харзањи, Путич, Фазекаш (17 одбрана), Кривокапић 2, Торо, Миклер, Ђиљас 1, Кацирц 1, Еклемовић 4, Зубаји 3, Сух 3.

Искључења: Србија 8 минута, Мађарска 8 минута.
Седмерци: Србија 6 (2), Мађарска 3(1).

Изараници селектора Сеада Ефендића забележили су и другу победу на престижном турниру "Панон-куп" сјајном игром против домаћина.

Победа "плавих" ниједног тренутка није долазила у питање. Иако уморни од претходног меча, против Румуна (40:31), наши рукометаси су вечерас показали сву снагу и моћ које поседују, најавивши лепше дане овога спорта.

Наши репрезентативци су утакмицу почели зоном 5:1 и до 20. минута играли гол за гол. Прву осетнију разлику направили су у 23. минуту (13:10), а на полувреме се отишло са предношћу од три гола (16:13).

У другом делу меча србијански рукометаши су наставили са добром одбраном и већ у 46. минуту знало се да ће тријумфовати, пошто је предност разлика износила чак осам голова (25:17). Капитен Дејан Перић је са гола успешно дириговао игром, а Иван Никчевић је са позиције левог крила задавао велике главобоље мађарском чувару мреже Фазекашу. Такође треба истаћи Вујина, Илића и Шешума, који су немилосрдно решсетали мрежу домаћина.

После утакмице селектор Србије Сеад Хасанефендиц је изјавио да су његови изабраници, после победе против Румуније и ангазоване игре, данас показали велику пожртвованост:

"Честитам мојим момцима. Видело се да имају жељу и доказали су да смо ипак били супериорни у односу на селекцију Мађарске. Од меча са Тунисом такође очекујем добар приступ игри и тријумф".

Голгетер Иван Никшевић каже да су он и његови другови озбиљно пришли вечерашњем мечу:

"Било је јако напорно, али, уз максимално залагање, успели смо да победимо. Верујем да ћемо и сутра добро одиграти дуел са Тунисом и завршсити овај турнир на првом месту".

Лекар репрезентације др. Милан Бабић је о повредама Ивана Лапчевића и Александра Стојановића изјавио:

"Лапчевић је данас био на прегледима у Веспрему. Утврђено је напрснуће припоја мишица десне надлактице. Има хематом и кренуо је са терапијама. За десет дана следи му контрола, а повратак на терен за две до три недеље. Александар Стојановић има напрснуће мишића десне потколенице. Такође је кренуо са терапијама, а за три до цетири недеље вратиће се у тренажни процес".

Доктор Бабић је још рекао да Марко Вујин није озбиљније повређен. Он је лакше истегао лигаменте десног колена и врло брзо ће се вратити на терен.

У недељу, последњег дана турнира, у Весперему се састају:

9,45  Србија - Тунис 
12,00  Мађаска - Румунија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи