Кључни меч против Шпанаца

Први дуел ће доста значити..."Добро познајем овај тим Шпаније... Све се врти око сјајног пивотмена Јулена Агилагалдеа, а систем је да са њим и једним беком надиграју целу одбрану. Уколико зауставимо њега, близу смо доброг резултата", рекао је пивотмен "орлова" Бојан Бељански.

Пивотмен рукометне репрезентације Србије Бојан Бељански изјавио је да је први меч против домаћина Шпаније најважнији на квалификационом олимпијском турниру, јер би поред бодова, екипи донео и самопоуздање уочи наредних мечева.

Репрезентација Србије од 6. до 8. априла учествује на квалификационом олимпијском турниру у Аликантеу са селекцима Шпаније, Пољске и Алжира. На Олимпијске игре пласираће се две најуспешније екипе.

"Добро познајем овај тим Шпаније. Играју доста другачије од балканског и скандинавског стила рукомета. Све се врти око сјајног пивотмена Атлетико Мадрида Јулена Агилагалдеа, а систем је да са њим и једним беком надиграју целу одбрану. Уколико зауставимо њега, близу смо доброг резултата", рекао је Бељански.

Према његовим речима, Србија је добила најјачу квалификациону групу.

"Први дуел ће доста значити, као и против Пољске на Европском првенству. Победом би добили самопоуздање за даље мечеве и могли би да урадимо много. На нама је да се боримо", рекао је Бељански.

Он је додао да не зна да ли ће за Шпанију бранити бивши голман југословенске репрезентације Арпад Штербик, иако се налази на списку од 18 играча.

"Пољаци су наши други противници у Аликантеу и стари 'познаници'. Сигуран сам да ће ући у меч да нас победи. Задужили смо их, јер смо их добили у Београду. Биће то тешка утакмица, али прво размишљамо о Шпанији. Идемо корак по корак", рекао је Бељански.

Пивотмен Србије, који ће следеће сезоне играти у немачком Гепингену, нагласио је да су услови за припреме у Аликантеу одлични, јер екипа има мир и може да се концентрише на рукомет и циљ - Олимпијске игре.

Први меч на квалификационом турниру за ОИ у Лондону Србија ће играти у петак у 20.15 са Шпанијом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи