Борислава Перић-Ранковић обезбедила још једну медаљу за Србију у Паризу

Српска парастонотенисерка Борислава Перић-Ранковић обезбедила је још једну медаљу на Параолимпијским играма у Паризу, пошто се пласирала у полуфинале у сингл конкуренцији у класи WS4.

Борислава Перић-Ранковић је у драматичном четвртфиналу победила Британку Меган Шеклтон са 3:2 у сетовима (12:10, 9:11, 11:1, 10:12, 11:8).

Први сет Српкиња је добила резултатом 12:10, али је британска такмичарка брзо узвратила и освојила други са 11:9. Трећи сет, који је Борислава доминантно добила са убедљивих 11:1, изгледао је као корак ближе медаљи, али је Шеклтон у четвртом успела да направи преокрет и избори пети сет.

У одлучујућем сету обе такмичарке су приказале невероватну борбеност, али је Борислава на крају успела да се избори за победу након серије од 3:0, завршивши меч резултатом 11:8.

Организатори Параолимпијских игара ће касније данас објавити парове полуфинала, која су на програму 7. септембра од 10.00 часова.

Ако победи у полуфиналном дуелу, српска парастонотенисерка ће се борити за злато, док јој у случају пораза око врата остаје бронза.

Ово је четврта медаља за Србију у Паризу, а друга за Бориславу Перић-Ранковић, пошто је већ освојила сребро у пару са Надом Матић.

Парастонотенисер Митар Паликућа освојио је бронзу у сингл конкуренцији, док је параатлетичар Небојша Ђурић стигао до сребрног одличја у бацању кугле. Медаља му је одузета, али потом и враћена одлуком организатора.

среда, 04. септембар 2024.
36° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару