Митар Паликућа поражен у полуфиналу Параолимпијских игара, око врата остаје бронза

Српски парастонотенисер Митар Паликућа поражен је у полуфиналу турнира у Паризу од Ченг Минг Чиха из Кинеског Тајпеја са 3:0 у сетовима (11:3, 15:13, 11:7), али је освојио бронзану медаљу.

Митар Паликућа није успео да избори пласман у финале Параолимпијских игара у Паризу, али је наступом у полуфинале већ обезбедио бронзану медаљу, што је треће одличје за Србију у француској престоници.

У разговору за РТС након полуфиналног дуела Паликућа је рекао да остаје жал за пропуштеном приликом да се пласира у финале.

"Могу само да честитам противнику који је стварно веома тежак и добар. Нисам можда пружио игру добру као јуче, мало сам спорије кренуо и тек од половине другог сета играо боље. Фалило је мало среће у другом сету. Да сам га добио, можда би се сусрет окренуо у моју корист", истакао је Паликућа.

Ипак, наглашава да гледа унапред и да је задовољан освојеном медаљом на великом такмичењу.

Ченг Минг Чих ће се у финалу састати са Томијем Урхаугом из Норвешке, који је у полуфиналу победио Алија Озтурка из Турске резултатом 3:0 (11:8, 11:7, 11:6).

Пре Паликуће, сребрну медаљу за Србију освојиле су парастонотенисерке Нада Матић и Борислава Перић Ранковић, као и параатлетичар Небојша Ђурић, којем је одличје одузето, па накнадно враћено одлуком организатора.

уторак, 03. септембар 2024.
34° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару