Параолимпијцу Небојши Ђурићу приређен дочек у Ужицу

Освајачу сребрне медаље на Параолимпијским играма у Паризу Небојши Ђурићу и његовом тренеру Милошу Зарићу приређен је дочек у ужичком насељу Пора, где се и налази атлетски клуб у којем тренирају.

Небојша Ђурић је у Ужицу рекао да је сусрет са породицом и пријатељима за њега велика радост и емотивнији од оног који му је приређен после освајања прве медаље на Европском првенству у Гросету пре осам година.

"Ову медаљу чекамо већ десет година, хвала богу за све и што ми је дао прилику да усрећим свој град и државу. Срећан сам и поносан на себе и свог тренера што смо донели прву параолимпијску медаљу у град", рекао је Ђурић.

Српски параатлетичар је сребрну медаљу у бацању кугле освојио 30. августа на Параолимпијским играма у Паризу хицем од 11,98 метара, али му је одузета због наводних проблема са опремом коју је користио при бацању. Ипак, после жалби Праолимпијског комитета Србије, медаља је враћена.

Ђурић је после оптужби одустао од такмичења у бацању диска.

"Био сам после тога психички неспреман, само сам молио бога да нам врати то што смо заслужили. Успели смо и дупла победа је била на крају најслађе. Медаља је ту на понос свих нас", истакао је Ђурић. 

Зарић: Ми смо практично били отписани

Тренер Милош Зарић рекао је да још увек нису свесни какав су резултат направили, подсећајући да су на такмичење кренули са жељом да добију бронзану медаљу.

"Ми смо практично били отписани, али изненадили смо, бацили најбољи резултат који смо могли. Моменти док се ми радујемо у соби и када нам јављају да је медаља одузета... Све нам је постало горко. Нисмо ни јели док нисмо изгурали да нам је врате", истакао је Зарић.

Наглашава да грешке није било да би медаља била одузета и да још увек нису добили објашњење организатора.

"Столица је била у реду на провери, било шта да није било у реду ми бисмо добили жути картон и упозорили би нас да то уклонимо. Ако не бисмо уклонили били бисмо дисквалификовани. Небојша је бацао. Да су имали примедбу, опет би то рекли на такмичењу. Били смо тек осми са резултатима пре такмичења, а на такмичењу други. Онда су морали нешто да траже, длаку у јајету, коју нису нашли. Нису нам дали никакво образложење још увек, а ми смо имали девет аргумената за суд у Лозани", подвукао је Зарић.

На крају је истакао да им је у Атлетском клубу Пора фалила само олимпијска медаља.

"Нама је медаља враћена за Србију на Ђукиним грудима. То је наша жеља одувек", поносан је Зарић.

среда, 11. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару