Читај ми!

БиХ вреба своју шансу

На претходних шест учешћа репрезентација БиХ није имала превише успеха на европским првенствима. Изабраници Сабита Хаџића спремају се да у Литванији направе добар резултат. Ударне игле националног тима су Мирза Телетовић, Хенри Домеркант и Кенан Бајрамовић.

Европско првенство у Литванији биће седмо континентално такмичење на које ће наступити репрезентација Босне и Херцеговине. Овај тим је на свом првом учешћу 1993. године имао и најбољи резултат. Тада је у Немачкој БиХ освојила осмо место, а да су имали мало више среће, могли су да направе још бољи резултат.

Када се очекивало да у наредним наступима оставе дубљи траг на европским такмичењима БиХ је необјашњиво подбацила. Од 1997. до 2005. године на пет узастопних наступа БиХ је заузимала претпоследње место.

Западни суседи се надају да би добар резултат коначно могао да се оствари на овом шампионату. У изједначеној групи у којој нема изразитог фаворита репрезентација БиХ на Европском првенству у Литванији, има шансе да направи добар пласман.

Искусни кошаркашки интернационалци у редовима БиХ појачани натурализованим Американцем Хенријем Домеркантом у стању су да одиграју егал са сваком репрезентацијом у групи Ц.

Ударну иглу националног тима представљаће трио који чине Мирза Телетовић, Хенри Домеркант и Кенан Бајрамовић, од којих ће највише зависити игра екипе.

Искусни кошаркаши појачани су одличним Нешовићем, Кикановићем, Васиљевићем, Јазвином и осталима и биће тврд орах за све противнике.

Репрезентација БиХ је доживела велики хендикеп када је Ратко Варда, због неслагања са селектором Сабитом Хаџићем, напустио национални тим.

Овим је БиХ изгубила снагу под рекетом, па постоји бојазан да би нижа петорка тешко могла да парира противницима који у својим редовима имају доминантне центре.

Резултати као и игра виђена у припремном периоду не буде оптимизам да би БиХ могла да постигне добар резултат. Ипак, остаје нада да би у конкуренцији са Хрватском, Македонијом, Црном Гором, Грчком, Финском, кошаркаши БиХ ипак могли бар до другог круга.

Селектор Сабит Хаџић пут Литваније повео је следеће играче: Мирза Телетовић, Кенан Бајрамовић, Нихад Ђедовић, Елмедин Кикановић, Саша Васиљевић, Ермин Јазвин, Милан Милошевић, Един Бавчић, Хенри Домеркант, Горан Иконић, Немања Гордић и Алексеј Нешовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара