Читај ми!

"Триколори" спремни за злато

Они очекују много. И имају на основу чега. Французи сањају прву златну медаљу на турнирима најбољих европских репрезентација. Ове године, поред базе тима у којој се Тони Паркер намеће као природни лидер, екипи се прикључује и Жоаким Ноа. Селектор Венсан Коле има екипу за највише домете. Да ли су Французи коначно нашли формулу за добијање злата?

Французи никада нису освојили злато на Евробаскету. Једном су били сребрни, и то на чувеном шампионату одржаном у Египту 1949. године, док се у последње време истиче резултат из 2005. године, када су заузели треће место.

Актуелни састав могао би да буде један од боље састављених екипа, захваљујући Тонију Паркеру и Жоакиму Нои. Ове године, бар на папиру, тим изгледа боље него онај од пре две године, када су завршили такмичење на петом месту.

Триколори су у прошлости имали проблема на центарској позицији. И то се посебно тиче одбране. Чини се да ће се потешкоће значајно умањити играњем Жоакима Ное. Поред Русије, Французи би теоретски требало да имају најјачу одбрану на турниру.

Друга предност овог тима свакако су атлетске способности. Имена Флорана Пјетруса и Бориса Диаа довољно иду у прилог овој чињеници. Ови момци без већих проблема могу и у нападу и у одбрани да покрију више позиција и у стању су брзо да развијају нападе.

Да би успели своје жеље да претворе у стварност, Французи ће морати да побољшају шут. Оно што им недостаје је континуитет у нападу. Француској су у прошлој деценији недостајали резултати јер је тим имао убедљиво најлошији шут споља.

Француска тренутно има одличну мешавину играча у тиму. Овај тим поседује брзину, снагу, висину и шут. А поред тога и рођене победнике. Очигледно је да ће најјаче оружје Француске у нападу бити Тони Паркер, са својим бесомучним трчањем и необјашњивом упорношћу. Остаје само на селектору Венсану Колеу да добро уради посао и испуни потенцијал ове, несумњиво талентоване генерације.

Репрезентација Француске играће у групи Б, где су јој ривали Србија, Немачка, Италија, Летонија и Израел. Оно што важи за бар осам репрезентација, важи и за Французе: налазе се у кругу фаворита за освајање турнира, али мораће својски да се потруде како би у жестокој конкуренцији прокрчили пут до победничког постоља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара