Читај ми!

Сферопулос: Срећан сам и задовољан екипом коју смо саставили

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос на почетку припрема за нову сезону говорио је о тренутном саставу тима, условима припрема и новом начину игре који планирају да изграде.

Кошаркаши Црвене звезде обавили су у понедељак здравствене орегледе и потом у Старој Пазови почели први део припрема пред почетак нове сезоне.

У поподневним часовима одрадили су први тренинг (теретана и рад на терену) а тренер Јанис Сферопулос је после тренинга говорио о почетку припрема.

“Веома смо задовољни и срећни што смо овде, услови су сјајни. Дошли смо овде спремни да радимо снажно, како играчи који су били ту и прошле сезоне, тако и нови играчи. Спремни смо да радимо вредно за добробит тима.“, изјавио је Сферопулос.

Јанис Сферопулос је на располагању имао 14 играча и укратко је прокоментарисао тренутни састав тима.

"Два играча недостају, репрезентативца, добили су два дана слободно додатно после ОИ. Остали су овде и спремни су да раде напорно", рекао је Сферопулос, преноси званични сајт Црвене звезде.

Он је истакао да екипа жели да ради на тактици, да гради хемију и да распореди улоге на терену.

"Срећан сам и задовољан екипом коју смо саставили, новим играчима који су нас појачали и играчима које смо сачували из прошле сезоне. Сада је пред нама да радимо напорно на терену, да створимо јак тим који ће се борити да оствари постављене циљеве", рекао је тренер Црвене звезде.

"Црвено-бели" ће за припреме имати 33 дана.

"Пратимо ЕЛПА правила, имамо 33, 34 дана. Спремни смо да се прилагодимо таквом распореду. Имамо нов тим, нове играче, потребно је да радимо брзо, будемо сконцентрисани и прилагодимо се што је брже могуће новом начину игре који планирамо да изградимо. Потребно је да сви пратимо основе, правила и тактику коју ћемо додати и користити у новој сезони", истакао је тренер Црвене звезде.

Он је навео да Звезда има ростер од 16 играча.

"Основа је из прошле сезоне, додали смо играче који могу да нам помогну на позицијама где је било потребно. Мислим да је тим заиста добар и срећан сам што имамо овакав тим на окупу. Као што сам већ рекао, задоваљан сам потезима које смо направили. Желим да се захвалим свима у клубу који су радили напорно на довођењу играча и који су то омогућили. Довели смо играче са искуством играња у Евролиги, освајања Евролиге и учешћа на Фајнал фор турнирима. Желели смо нове играче, који су већ са нама, који ће оформити сјајан тим и који ће се борити за победе на сваком терену на коме будемо играли", рекао је Сферопулос.

Сферопулос је истакао да су навијачи шести играч "црвено-белих".

"Радујемо се новим сусретима са навијачима, они су наша снага, наш шести играч. Дођите и помозите нам, купите сезонске карте, дневне карте и редовно долазите на утакмице. Ваша подршка нам је неопходна, не можемо ништа без ваше подршке. Желимо да будете са нама и када је добро, али и у неким малобројним лошијим данима, који логично морају доћи. Дођите, подржите нас на најбољи начин, без инцидената, само подршка свом тиму!", рекао је тренер Црвене звезде, који ће први пут тим извести на терен 28. августа на Палама против КК Јахорина.

Црвена звезда ће потом одиграти две утакмице затвореног типа у Београду против Игокее и Хапоела из Тел Авива. Звезда ће 10. септембра у Атини одиграти пријатељски меч са Олимпијакосом, а затим ће од 12. до 14. септембра учествовати на ВТБ Суперкупу у Москви.

Капитен Црвене звезде Бранко Лазић је рекао да његов тим има феноменалне услове на припремама у Старој Пазови.

"Битно је да се упознамо и уиграмо. Има пар нових играча, најбитније да смо задржали носиоце игре из прошле сезоне и да смо направили пар измена. Имамо пет недеља за припреме до почетка нове сезоне. Ми смо и пре тога тренирали и дошли смо спремни. Мислим да ће ових пет недеља бити сасвим довољно да се спремимо за почетак сезоне, а касније ћемо ићи корак по корак", рекао је Лазић, који је на крају позвао навијаче да у великом броју бодре "црвено-беле" у наредној сезони.

уторак, 20. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару