Читај ми!

Баздуљ: Партизан не треба да буде канта за набијање; Јанковић: Без квалитетна оба клуба нема дербија

Убедљиву победу Црвене звезде над Партизаном од 4:0 на 174. "вечитом дербију" и дешавања после утакмице коментарисали су у Јутањем програму РТС-а одговорни уредник Документарног програма РТС-а Мухарем Баздуљ и његов колега из образовног сектора, главни и одговорни уредник Милош Јанковић.

Црвена звезда је оправдала улогу фаворита на гостујућем терену у Хумској победом од 4:0, најубедљивијом од 1998. године.

Истакао се нападач Звезде Шериф Ендиај хет-трик учинком, он је пети играч у историји "вечити дербија" са таквом партијом.

Главни и одговорни уредник Документарног програма РТС-а Мухарем Баздуљ је као навијач Партизана навео да је разлика између два тима очигледна.

"Изгубили смо баш драстично, без постигнутог гола. Четири гола разлике, то се ретко дешавало у овим утакмицама. Незахвална ситуација. Сви смо сведоци да у фудбалу већ неколико година, из овог или оног разлога, сад да не улазимо у то, Звезда доминира над нама, 'гробарима'. Остаје утеха у кошарци, ако хоћете, и у рукомету, који је мање медијски атрактиван. Пре неки дан смо на Бањици славили – 29:19, тако да тих 10 разлике нам даје неку утеху за ова четири разлике", отворио је разговор Баздуљ.

Звезда је 11 мечева чекала на победу у Хумској. Јанковић је у томе видео мотив код црвено-белих, а не оптерећење.

"Звезда већ неко време игра у доброј форми. Партизан има институционалне проблеме. Има и сталне промене тренера. Пет тренера за три године. Тако да мислим да је Звезда имала мотив, посебно након уласка у Лигу шампиона, да има мотив да и у домаћем првенству покаже форму и добру игру", истакао је главни и одговорни уредник Образовног програма.

Баздуљ је истакао да постоје велики проблеми у Партизану који морају да се реше.

"Волео бих да ово буде неки позив на буђење, да људи који воле Партизан после овако нечег направе нешто. Ово нама не треба да се дешава поново. Заиста не треба да нам се деси и да ми постанемо тим, да тако кажем, том неком чудном клубу канта за набијање", додао је Баздуљ.

Јанковић је прокоментарисао изјаве тренера Звезде Владана Милојевића и Партизана Александра Станојевића.

"Милојевић је био веома коректан у синоћној ситуацији коју су обележиле неке немиле сцене након дербија у којима је повређен тренер Партизана, Александар Станојевић. То је непријатно гледати, то не треба да се дешава на дербију. То јесте у сваком смислу празник фудбала, била догађања оваква или онаква. То је нешто што траје 77 година. Од петог јануара 1947. године, та два београдска клуба имају велики ривалитет. Без квалитета оба клуба нема ни дербија. Мислим да је Милојевић био сасвим коректан у својој реакцији и на неки начин и подржао свог колегу. Станојевић је изашао на конференцију за штампу храбро, са два фластера и чак је изговорио реченицу да се не би појавио ту да је било 0:0, али пошто је било 4:0, да не буде да није дошао на конференцију за штампу због резултата", рекао је Јанковић.

Читаво гостовање Баздуља и Јанковића погледајте у видеу на почетку текста.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи