Читај ми!

Турска извукла победу против Исланда, Велс за гол бољи од Црне Горе

Фудбалери Турске савладали су Исланд резултатом 4:2 у четвртом колу Б Лиге нација. Црна Гора је поражена од Велса минималним резултатом - 1:0.

Турска је уписала трећи узастопни тријумф у Лиги нација, док је Исланд забележио други пораз.

Ори Оскарсон је постигао водећи гол за Исланд већ у трећем минуту меча, а Турска није успела до краја првог дела игре да изједначи резултат.

У наставку, Турска је преокренула ток утакмице у своју корист. Хакан Чалханоглу је промашио пенал у 53. минуту, али је Ирфан Џан Кахвечи 62. поравнао резултат. Пет минута касније Чалханоглу је голом наговестио тријумф Турске.

Исланд се није предавао, изједначио је резултат у 83. минуту, стрелац је био Андри Гудјонсен. Ново вођство Турцима донео је Арда Гулер у 88. минуту, а коначан резултат поставио је Керем Артукоглу у 90+5. минуту игре.

Турска ће у наредном колу играти Велса, док ће Исланд гостовати код Црне Горе. Турска је прва са 10 бодова у групи, следе је Велс са осам, Исланд са четири и Црна Гора без бодова.

Велс и Албанија минималним резултатима бољи од ривала

Фудбалери Велса победили су Црну Гору минималним резултатом 1:0 у оквиру четврте групе Б Лиге нација. Једини стрелац на Хари Вилсон у 36. минуту меча и то након што је извео прецизан пенал.

Поред поменутих дуела, Албанија је победила Грузију у Тбилисију резултатом 1:0, у четвртом колу групе Б1 Лиге нација. Гости су до победе дошли голом Кристјана Асланија у 48. минуту.

Обе репрезентације имају по шест бодова и налазе се на деоби првог места у групи. Албанија ће у следећем колу играти против Чешке, док ће се Грузија састати са Украјином.

Резултати Б Лиге нација:

Група 1: 
Грузија - Албанија 0:1
Украјина - Чешка 1:1

Група 2:
Финска - Енглеска 1:3
Грчка - Република Ирска 2:0

Група 3:
Казахстан - Словенија 0:1
Аустрија - Норвешка 5:1

Група 4:
Исланд - Турска 2:4
Велс - Црна Гора 1:0

Словачка савладала Азербејџан

Словачка је победила у Бакуу селекцију Азербејџана резултатом 3:1, у четвртом колу групе Ц1 Лиге нација.

Аутоголом Рахила Мамадова у 15. минуту, селекција Словачке дошла је до вођства, Торал Бајрамов је у 38. донео изједначење Азербејџану. Лукаш Харслин је у 75. постигао други гол за Словачку, а коначан резултат поставио је Давид Дуриш у 87. минуту.

Азербејџан је од 70. минута играо са 10 фудбалера, пошто је Махир Емрели добио други жути картон.

Словачка је прва у групи 1 са 10 бодова, у следећем колу играће против Шведске. Азербејџан је четврти без бодова, у наредном колу састаће се са Естонијом.

Резултати Ц Лиге нација:

Група 1:
Азербејџан - Словачка 1:3
Естонија - Шведска 0:3 

Група 4:
Јерменија - Северна Македонија 0:2
Фарска Острва - Летонија 1:1

уторак, 15. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи