Читај ми!

Фудбалери Србије отпутовали у Копенхаген

Фудбалска репрезентација Србије отпутовала је у Копенхаген где ће у недељу играти меч против домаћина Данске у оквиру другог кола А дивизије Лиге нација.

Србија је у првом колу ремизирала са фаворизованом Шпанијом, дуел у Београду завршен је без голова. Данска је на старту Лиге нација победила Швајцарску 2:0.

У другом колу Србију очекује ривал с којим је играла на Европском првенству, меч је тада окончан нерешеним резултатом 0:0.

Данска је после елиминације од Немачке на Евру направила промену на позицији селектора. Наследник Каспеха Хјулманда је Мортен Вегхорст који је сарађивао са претходним статегом тима, јер је био помоћник у периоду од 2020. године.

Међутим, тим Данске је остао непромењен, барем када је реч о носиоцима игре. На голу је искусни Каспер Шмајхел, док су у везном реду и даље Пјер Емил Хојбер, који је задужио капитенску траку, а поред њега дејствује и Кристијан Ериксен. Дефанзивном линијом господари Јаник Вестергор, а у нападу је Каспер Долбербг.

Утакмица Данска - Србија биће одиграна на стадиону "Паркен" у Копенхагену у недељу од 18.00 часова.

Тим Србије за прва два меча у Лиги нација:

Голмани: Предраг Рајковић, Александар Јовановић, Марко Илић, Ђорђе Петровић;

Одбрана: Коста Недељковић, Никола Миленковић, Страхиња Павловић, Срђан Бабић, Страхиња Ераковић, Јан Карло Симић, Алекса Терзић;

Везни ред: Андрија Живковић, Саша Лукић, Иван Илић, Марко Грујић, Кристијан Белић, Милан Алексић, Стефан Митровић, Лазар Самарџић, Вељко Бирманчевић;

Напад: Петар Ратков, Лука Јовић, Ђорђе Јовановић.

субота, 07. септембар 2024.
27° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару