Читај ми!

Павловић уочи меча са Шпанијом: Неће бити нимало лако, ми морамо да нађемо нашу игру

Фудбалски репрезентативац Србије Страхиња Павловић изјавио да очекује тежак меч против Шпаније и додао да његов тим мора да пронађе своју игру против актуелног европског шампиона.

Фудбалери Србије су у понедељак у Старој Пазови почели припреме за дуеле у Лиги нација.

"Поново смо заједно на окупу, имамо јасне циљеве и јако ми је драго што сам поново са колегама, другарима, саиграчима из репрезентације", рекао је Павловић за званични сајт ФСС.

Србија ће 5. септембра на стадиону "Рајко Митић" дочекати Шпанију у мечу првог кола групе А4 ЛН.

"Показали су на Европском првенству да су тренутно најјача репрезентација и да играју најлепши фудбал. Биће сигурно занимљиво играти против најбољих. После повратка из Немачке само сам њих и гледао, јер после повратка нисам имао превише мотива да пратим остатак турнира. Видело се од првог меча да играју најлепши фудбал и да су дошли са јасним циљем да освоје ЕП", рекао је Павловић.

Он је рекао да навијачи Србије могу да очекују добар меч.

"Неће бити нимало лако, ми морамо да нађемо неку нашу игру, пре свега добро да се бранимо, јер знамо да Шпанци воле да држе лопту, мењају стране, траже простор. У дефанзивном смислу морамо да будемо перфектни, а имамо квалитет да ми направимо шансе и да их угрозимо", додао је српски фудбалер.

Павловић је рекао да очекује велику подршку навијача.

"Зову пријатељи, родбина, сви желе да дођу и подрже репрезентацију. Надам се да ће подршка бити велика, знамо да јавност није била задовољна нашим учешћем на ЕП и тим резултатским неуспехом, што је очекивано и оправдано са њихове стране, али опет креће један нови циклус и долази нам првак Европе. Мислим да је то мотив за све, да ће бити једна лепа утакмица, људи да дођу и да гледају", додао је Павловић.

Србија ће 8. септембра гостовати селекцији Данске у Копенхагену.

"Много ће нам значити наредни мечеви, нема лаке утакмице, играмо утакмице у којима нисмо фаворити, напротив. Једна добра прилика за нас да видимо колико можемо, на списку је доста нових имена, биће прилика за све нас да се докажемо и видимо колико можемо. Нови је формат, две екипе иду даље, трећа у бараж, само четврти испада у нижу дивизију. Први циљ нам је да останемо у А дивизији", навео је фудбалер Милана.

Павловић је у летњем прелазном року стигао у Милан из Салцбурга.

"Милан је огроман клуб са великом, дугом историјом. И даље ми је све то нереално, и даље нисам свестан да сам дошао на тај ниво, када погледам одакле сам кренуо. И колико сам имао тешких ситуација када сам напустио Партизан. Пресрећан сам како су ме прихватили и како се све до сада одвија", додао је Павловић.

уторак, 03. септембар 2024.
30° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару