Куману се не допада Бергвајнов трансфер: Неће више играти за Холандију

Селектор фудбалске репрезентације Холандије Роналд Куман саопштио је да Стивен Бергвајн више неће играти за национални тим ове земље, након што је одлучио да каријеру настави у Саудијској Арабији.

Стивен Бергвајн (26) је претходне две године био члан Ајакса, али је одлучио да каријеру настави у Ал Итихаду, што се селектору Холандије никако није допало.

"Бергвајн је отишао у Саудијску Арабију са 26 година. Ако имате 26 година, најважнија амбиција требало би да буде спортска, а не финансијска. Могао је да остане у Ајаксу, зар не? Прилично сам сигуран да и Ајакс добро плаћа играчима", рекао је Куман холандским новинарима уочи мечева са Босном и Херцеговином и Немачком у Лиги нација.

Уверен је Куман да Бергвајнов избор нема никакве везе са спортским амбицијама.

"Његова књига у националном тиму Холандије је затворена. Он је вероватно знао да ћу то да кажем", истакао је селектор Холандије.

Бергвајн је за репрезентацију Холандије наступио на 35 утакмица и постигао је осам голова.

"Де Јонг још увек није у форми"

Куман је саопштио и да Френки де Јонг, који је због повреде пропустио Европско првенство у Немачкој, још увек није спреман да заигра.

"Он напредује у опоравку, али још увек није у форми. Има проблема са скочним зглобом и жели да искористи време да се опорави", рекао је Куман.

Холандија ће 7. септембра у Ајндховену дочекати репрезентацију Босне и Херцеговине у првом колу групе А3 Лиге нација, а три дана касније састаће се са Немачком у Амстердаму.

уторак, 03. септембар 2024.
36° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару