ШПА - ЕНГ 2:1 (КРАЈ)
Читај ми!

Куман: Можемо да будемо поносни на играче, није био пенал за Енглеску

Селектор репрезентације Холандије Роналд Куман изјавио је да је поносан на играче после пораза од Енглеске у полуфиналу Европског првенства, али је истакао да ВАР технологија разбија фудбал.

Холандија је у Дортмунду изгубила од Енглеске 2:1 у полуфиналу Европског првенства. Тим Роналда Кумана је повео у седмом минуту меча голом Ћавија Симонса, а Енглеска је изједначила у 18. минуту поготком Харија Кејна из једанаестерца. Победу Енглеској је донео Оли Воткинс у 90. минуту.

"Осећао сам да је у последњих 20 до 25 минута наш тим био одморнији од енглеских фудбалера, али су они постигли сјајан гол у последњем минуту. То је фудбал. Нећу да кажем да је то био несрећан пораз, јер је гол био одличан. Можемо да будемо поносни на нашу репрезентацију, на наше играче, који су имали сјајан турнир", рекао је Куман.

Селектор Холандије је критиковао употребу ВАР технологије, јер је Енглеској у 18. минуту досуђен пенал због старта Дензела Думфриса над Кејном, пошто је капитен Енглеске шутнуо лопту и послао је преко гола. Главни арбитар Феликс Цвајер првобитно није досудио једанаестерац, али су га судије у ВАР соби саветовале да прегледа снимак на монитору поред терена, након чега је досудио пенал.

"То није требало да буде пенал. Кејн је шутнуо лопту, а онда су се додирнули копачкама. Мислим да због ВАР-а не можемо да играмо фудбал како треба. То заиста разбија фудбал", рекао је Куман.

Капитен холандске фудбалске репрезентације Вирџил ван Дајк изјавио је да је пенал одлучио утакмицу.

"Мислим да је то био важан тренутак, Енглеска је после тога стекла самопоуздање. Мислим да су многе одлуке донете на нашу штету, али не знам да ли смем јавно да говорим о томе. Све је јасно када видите да је судија брзо отишао са терена после меча. Нисам имао времена ни да му пружим руку. То је што је, меч је изгубљен... Тешко је прихватити, у неком моментима јасно је да је меч требало да оде на нашу страну, али није", рекао је Ван Дајк.

Дефанзивац Холандије је истакао да би судије требало да сносе одговорност за поједине одлуке.

"Потребне су нам мале промене. Судије морају да објасне своје одлуке. Требало би да сносе одговорност за оно што чине. Као што ми морамо да објаснимо неке ситуације њима на терену када урадимо нешто лоше, тако и они. Тешко ми је о томе да причам", додао је Ван Дајк.

Енглеска ће у недељу у финалу Европског првенства играти против Шпаније.

недеља, 04. август 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару