Читај ми!

Марин: Нико нам ништа неће поклонити, циљ је Лига шампиона

Технички директор Фудбалског клуба Црвена звезда Марко Марин рекао је приликом гостовања у Јутарњем програму РТС-а да је циљ црвено-белима пласман у групну фазу Лиге шампиона.

Фудбалери Црвене звезде поражени су од Боде Глимта са 2:1 у првом од два меча у оквиру плеј-офа за Лигу шампиона.

Звезда је у досадашњој историји одиграла 10 мечева против екипа из Норвешке и има позитиван скор. Српски клуб је уписао шест победа, један реми и три пораза, притом је постигао 23, а примио 10 голова.

Технички директор Звезде Марко Марин је у Јутарњем програму рекао да влада позитивна атмосфера у табору црвено-белих уочи дуела са Боде Глимтом.

"Спремили смо се добро за ову утакмицу. Знамо шта нас очекује и улазимо оптимистички. Ми смо сигурни да смо припремљени за ову утакмицу, да ћемо храбро ући у игру, али наравно и паметно", навео је Марин.

Фудбалери Боде Глимта су јуче стигли у Београд како би се адаптирали на временске прилике.

"Не знам колико ће то њима помоћи, тај дан или пола дана што су раније допутовали. Јасно је да су били другачији услови у Норвешкој, једно је била температура која не прави велике проблеме, баш је лепо играти на 15 степени, а други фактор је био вештачки терен, али то је прошло, ми смо се на крају са активним резултатом вратили у Београд и сад је до нас... наше публике, навијача, да нас подрже. Та пуна 'Маракана' значи ненормално играчима, ја то могу из искуства да кажем", истакао је технички директор Звезде.

Црвено-бели ће осму годину заредом играти у групној фази неког европског такмичења, ако буду елиминисали Боде Глимт играће у Лиги шампиона која је променила формат такмичења.

"Морамо да покажемо да заслужујемо Лигу шампиона"

Марин је рекао да ће фудбалери Звезде и Боде Глимта одиграти меч пред пуним трибинама стадиона "Рајко Митић" у Београду.

"Када се из тунела изађе и види пун стадион, навијање, позитивна атмосфера, то толико значи играчима да можда то неким људима није јасно. Ја верујем да ће то бити додатни фактор који ће нам помоћи да прођемо", осврнуо се на подршку публике некадашњи играч црвено-белих.

Марин је најавио повратак у тим Омрија Глазера, чувара мреже Црвене звезде, будући да је Израелац тренирао.

"Надамо се и све личи на то да ће се Глазер вратити у тим, тренирао је и здрав је, а то ће много значити екипи", рекао је Марин.

Поражени тим после двомеча између Звезде и Боде Глимта играће у групној фази Лиге Европе.

"О томе стварно не желим да размишљам, циљ је Лига шампиона и морамо на терену да покажемо да заслужујемо Лигу шампиона. Нико нам ништа неће поклонити, Боде сутра долази да и они уђу у Лигу шампиона. Ми морамо сутра да будемо добри, можда и бољи него што иначе играмо, јер то је стварно једно финале, тешка утакмица, они ће бити исто спремни. Ту ће нам требати 100 посто сваки играч и подршка публике", закључио је Марин.

Дуел Звезде и Боде Глимта играће се сутра од 21.00, а директан пренос можете пратити на Првом програму РТС-а.

уторак, 27. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару