Читај ми!

Бајернова сезона зависи од Лиге шампиона - Арсенал стрепи од Харија Кејна

Фудбалери Бајерна дочекаће Арсенал у другом мечу четвртфинала Лиге шампиона. Утакмица почиње у 21.00, а најважније детаље и промену резултата можете пратити на нашем порталу.

Бајернова сезона зависи од Лиге шампиона - Арсенал стрепи од Харија Кејна Бајернова сезона зависи од Лиге шампиона - Арсенал стрепи од Харија Кејна

У првом мечу у Лондону, Арсенал је био бољи ривал, али су играчи Бајерна успели да казне све пропусте одбране домаћих и стигну до повољног резултата пред реванш у Минхену.

Своју иницијативу "тобџије" су преточиле у вођство у раној фази меча преко Букаја Саке и деловало је да Бајерн очекује тешко вече у главном граду Енглеске.

Међутим, једна брза контра коју је завршио Серж Гнабри и погодак Харија Кејна са пенала у потпуности су шокирали домаће.

Био је то Кејнов 15. погодак против Арсенала, чиме је потврдио статус Арсеналове највеће ноћне море.

Наставио је Арсенал да напада и то му је донело изједначење у завршници меча, а стрелац је био Леандро Тросар. 

Одбрана домаћих показала је колико може да буде рањива, а Бајерн да је упркос слабијој форми итеткако у стању да казни сваку грешку противника.

Тим Микела Артете је за викенд изгубио прво место на табели Премијер лиге поразом од Астон Виле, док је Бајерн упркос победи над Келном изгубио шансе за освајање 12. узастопне титуле првака Немачке која је отишла у Леверкузен.

Осврт на осмину финала

Фудбалери Арсенала први пут после 14 година играју у четвртфиналној фази, док је Бајерн од 2010. два пута освојио Лигу шампиона и још два пута био финалиста елитног европског такмичења.

Арсенал је до овогодишњег четвртфинала стигао након тријумфа у осмини финала над Портом. Двомеч с португалским великаном окончан је нерешеним резултатом, у првој утакмици је Порто био бољи 1:0, а онда је лондонски тим узвратио истом мером и након пенала прошао међу осам најбољих екипа.

Бајерн је у претходној рунди победио Лацио. Утакмица у Риму је окончана тријумфом домаћег тима 1:0, да би у Минхену резултат био 3:0 у корист немачке екипе.

Баварски тим се бори да избегне прву сезону без трофеја од 2012. године. Шестоструки шампион Европе је увек неугодан противник, без обзира на форму тима, јер традиција Бајерну не дозвољава ништа сем високог пласмана. 

Сиже сезоне два тима и историја сусрета

Ове сезоне екипа тренера Томаса Тухела не приказује завидан ниво игре. Велики број резултатских осцилација у Бундеслиги и феноменална сезона Бајера значили су прекид шампионске серије дуге 11 година. У Купу Немачке доживели су сензационални пораз од трећелигаша Сарбрикена у другој рунди такмичења.

Голгетерска форма Харија Кејна је у супротностима с резултатима тима, капитен Енглеске је до сада постигао 39 голова и 12 асистенција на 39 утакмица у свим такмичењима. 

Арсенал се уочи друге четвртфиналне утакмице против Бајерна налази на другом месту у Премијер лиги. У најквалитетнијем светског фудбалском националном такмичењу, екипа тренера Микела Артете покушава да дође до првог трофеја после 20 година.

Нема сумње да је Арсенал под вођством шпанског стручњака доживео нову популарност изазавану добром игром и резултатима.

Традиција у међусобним дуелима је пак на страни Бајерна који је од 2000. године дошао до седам тријумфа, Арсенал је три пута савладао вечерашњег противника, а два дуела окончана су нерешеним исходом.

Последњи пут су Бајерн и Арсенал одиграли међусобни меч 2017. године у оквиру осмине финала Лиге шампиона. Резултатски исход овог двомеча био је 10:2 у корист екипе из Минхена.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво