Радник други пут у историји савладао Партизан, први тријумф у Београду

Фудбалери Радника из Сурдулице победили су Партизан у Београду 2:1 у оквиру 27. кола Суперлиге Србије. Раднику је ово тек други тријумф над црно-белима у досадашњој историји клуба.

Офанзивном игром фудбалери Партизана наговештавали су добру и успешну утакмицу, док су играчи Радника били дефанзивно постваљени и покушавали су преко контранапада да креирају прилику за поготком.

Тиму из Сурдулице идеја се исплатила, након грешке Игора Вујачића на средини терена, Милан Макарић је додао лопту до Андрије Радуловића.  

Соло продором нападач Радника је смирено пласирао лопту у леву страну гола и постигао погодак у 13. минуту за вођство гостију.

Након примљеног гола са трибина стадиона Партизана орило се "Управа напоље", фудбалери Партизана су и даље нападали, али без успеха.

Некадашњи фудбалер Црвене звезде и Младости из Новог Сада, млади Андрија Радуловић постигао је други гол у дресу тима из Сурдулице.

Рикардо Гомес је пропустио велику прилику у 23. минуту да донесе изједначење домаћој екипи. Погодио је стативу са четири-пет метара удаљености од гола након центаршута Бибраса Натха.

У финишу првог дела игре у 44. минуту, Душан Стевановић из Радника је напустио терен због задобијене повреде у неком од пређашњих дуела, њега је заменио Ранко Јокић.

Након непуног минута у игри и практично приликом првог контакта са лоптом Јокић је био највиши у противничком шеснаестерцу и удвостручио је предност Радника после прецизног центаршута из корнера.

Утисак у првом делу игре био је да су фудбалери Партизана у лошој форми, а притом су играли са доста конфузије у предаји лопте.

Игра у првих 45 минута обиловала је прекидима, те није виђен ниједан леп потез.

Црно-бели су у наставку играли офанзивно, непрестано су нападали, најчешће су комбиновали Натхо и Рикардо, неретко уз већи број контакта са лоптом што је погодовало фудбалерима противничког тима.

Фудбалери Радника су квалирили игру Партизана тише што су додатно успоравали већ спор ритам игре преносом лопте с једне на другу страну терена.

У 62. минуту игре, а након сигнализације из ВАР собе доусђен је пенал за Партизан. Прекршај над Рикардом био је тик уз шеснаестерац.

Са једанаест метара непрецизан је био Бибрас Натхо, шутирао је у десну страну гола, а сјајном интервенцијом голман Стефан Ранђеловић је спречио погодак гостију.

Рикардо Гомес је смањио резултатску предност домаћих у 82. минуту. Голгетер Партизана је направио добру позицију за пријем, затим се окренуо и шутирао са десетак метара у голманов ближи угао, што је за Ранђеловића било неухватљиво.

Од првог гола фудбалери Партизана су непрестано нападали, али су пропуштали прилику за приликом.

Давор Недељковић из тима Сурдулице такође није искористио велику шансу да оконча неизвесност на мечу у 92. минуту игре. Лоше је одреаговао фудбалер Радника у ситуацији један на један са голманом Партизана.

Фудбалери Партизана су овим поразом угрозили друго место, будући да трећепласирани ТСЦ има само два бода мање, али и утакмицу заостатка од црно-белих.

Радник је на претпоследњем месту Суперлиге Србије са 20 освојених бодова у досадашњем делу сезоне.

Тиму из Сурдулице ово је први тријумф над Партизаном у Београду, а други у историји клуба. Партизан је 15 пута био бољи од Радника и утакмица је једном завршена нерешеним резултатом.

Суперлига Србије, 27 коло: 

Петак: 

Партизан - Радник 1:2 (0:2)
Младост ГАТ - Раднички Крагујевац 1:2 (0:1)

Субота: 

Нови Пазар - Колубара 14.00
Јавор - Војводина 16.00
ТСЦ - Младост Лучани 18.00

Недеља: 

Спартак Суботица - Раднички Ниш 15.00 
Напредак - Црвена звезда 17.00 
Чукарички - Вождовац 19.00

Табела:

1. Црвена звезда 72
2. Партизан 54
3. ТСЦ 52
4. Чукарички 50
5. Војводина 46
6. Нови Пазар 44
7. Вождовац 39
8. Раднички Крагујевац 33
9. Колубара 30
10. Напредак 26
11. Јавор 25
12. Спартак 24
13. Раднички Ниш 23
14. Младост Лучани 21
15. Радник 20
16. Младост ГАТ 18

понедељак, 14. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи