Миленковић стрелац у победи Фјорентине, Базел и Лех у четвртфиналу Лиге Конференција

Фјорентина је и у реваншу савладала Сиваспор са 4:1 и пласирала се у четвртинале Лиге конференција. Лех поново победио Ђургарде – 3:0. Базел након бољег извођења једанаестераца обезбедио даљи пласман.

Фјорентина је након 1:0 на домаћем терену успела и у гостима да забележи победу. Домаћин је повео, али је тим из Италије успео да преокрене и обезбеди пласман у четвртфинале.

Домаћин је до предности у 35. минуту. Лисајур је фантастичним ударцем са руба шеснаестерца погодио мрежу.

Фјорентина је изједначила у финишу првог дела игре, играо се 44. минут. Кабрал је прихватио одбијену лопту у шеснаестерцу и послао је у мрежу.

Предност гостима донео је Никола Миленковић у 62. минуту. Мандрагора је извео корнер, Миленковић је био највиши у скоку и главом проследио лопту у гол.

Трећи гол Фјорентина је постигла у 78. минуту сусрета. Гутас је неспретно реаговао и постигао аутогол.

До краја сусрета победу гостију оверио је Кастровили, играо се 89. минут. Кастровили је сјајним ударцем са ивице шеснаестерца матирао голмана Вурала.

Лех је након 2:0 на домаћем терену и угостима био бољи од Ђургардена – 3:0. Стрелац првог гола био је Марчвински у 77. минуту. Још два гола Леха у финишу сусрета. У првој минути надокнаде Квеквескири је погодио, само минут касније у листу стрелаца уписао се и Скорас.

Ђургарден је од 44. минута играо са играчем мање јер је Даниелсон зарадио директан црвени картон.

Слован из Братиславе је имао 2:0 против Базела на полуврему, стрелци су били Абубакари у 11. минуту и Кућка у 17. Калафиори је у 57. минуту смањио на 2:1. У трећој минути надокнаде Базел је изворио продужетке, егзикутор је био Амдуни.

Након додатних 30 минута није било промене резултата па се приступило извођењу једанаестераца. Бољи је био Базел, сви извођачи су били прецизни, док је код Слована само један играч погодио.

понедељак, 14. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи