ШВА - ИТА (29. јун)
НЕМ - ДАН (29. јун)
Читај ми!

Велика борба за осмину финала у групи Е, Португалија игра за максимални учинак

Утакмицама у групама Е и Ф завршава се групна фаза Евра. У групи Е се дуели играју од 18 часова, а на мегдан ће селекције Словачке и Румуније, односно Украјине и Белгије. Од 21.00 се играју и последњи дуели групне фазе, а снаге ће одмерити Чешка и Турска и Грузија и Португалија. Директни преноси мечева су на програмима РТС-а, а најзанимљивије детље можете пратити на нашем порталу.

Велика борба за осмину финала у групи Е, Португалија игра за максимални учинак Велика борба за осмину финала у групи Е, Португалија игра за максимални учинак

После победе Белгије над Румунијом 2:0 и Украјине против Словачке 2:1 ствари су се у потпуности закомпликовале у групи Е с обзиром да све четири екипе имају подједнак број бодова.

Све екипе из ове скупине имају по три бода, али је Румунија због најбоље гол разлике на првој позицији.

У групи Ф још није све одлучено, али је извесно да Португалија завршава као лидер на табели.

Чешка и Турска играју директан окршај за другу позицију, док ће Грузија против Португалије покушати да се пласира у нокаут фазу.

Словачка - Румунија

Словаци су у досадашњем делу шампионата показали да одбраном могу да зауставе и веће и боље екипе од себе, док су транзиционом игром показали да могу да запрете и противничком голу.

Поле победе против Белгије 1:0 уследио је тежак период опоравка и бројних сугестија и замерки.

Пораз од Украјине 2:1 ставио их је ипак у подрађену позицију јер им за сигурну осмину финала сада фали победа.

Румуни су на изненађење многих више него убедљиво тријумфовали против Украјине са 3:0. Добро су се бранили и чекали грешке ривала које су успели да капитализују.

Екипа Едварда Јорданескуа показала је доста више него што се од ње очекивало, а сада има и прилику да настави да прича своју причу.

Занимљиво је да од почетка 21. века ниједна селекција није успела да тријумфује. Одиграна су три дуела и сви су завршени нерешеним резултатом.

 Украјина - Белгија

Утакмица у којој се намеће питање хоће ли Ромелу Лукаку скинути проклетство са својег имена.

Белгија је имала великих проблема у прва два меча. У првом је минималним резултатом поражена од Словачке, али је ипак  победом против Румуније 2:0 успела да упише прва три бода на првенству и изједначи се са свима у групи.

"Црвени ђаволи" су у неколико прилика током оба меча били близу гола, али једноставно Ромелу Лукаку не игра фудбал какав се очекује од њега, па је поред три постигнута гола из офсајда, промашио и велики број прилика које су могле да одлуче сусрете.

Белгија и Румунија играју одлучујући дуел и само их победе воде у наредну рунду. Занимљиво је да су карте у оба меча отворене јер све екипе могу до победа.

Двема екипама ће ово бити први међународни званични меч, јер се у својим фудбалским историјама до сада нису састајале.

Грузија - Португалија

Португалија је победама против Чешке у првом колу са 2:1, и Турске у другом са 3:0 обезбедила пласман у наредну рунду са прве позиције.

Португалији овај меч нема резултатски значај, и има изузетну гол разлику са пет постигнутих и једним примљеним голом, па се може очекивати да ће селектор Мартинез правити измене и покушати да испроба различите стратегије.

Грузији је са друге стране победа једина опција, а додатна потешкоћа је што кестење из ватре мора да вади против испоставља се једне од најјачих екипа на турниру.

Није да Грузини нису без шансе јер су показали да на моменте из транзиције лако успеју да изнесу лопту на противничку половину, а то је и реалан сценарио јер ће фокус бити посвећен одбрани у већем делу меча.

Селекције су се до сада састале само једном у историји, а тада је 2008. године у Лисабону, Португалија тријумфовала 2:0.

Чешка - Турска 

Турска и Чешка играју за друго место у групи, с обзиром да је Турској довољан реми, а да Чеси треба да победе, највећи део притиска пао је на леђа изабраника Јана Хасека.

Чешка има мање шансе за пролаз с обзиром да је она на трећем месту са свега једним бодом, док им за пласман у наредно коло требају најмање три, па је за очекивати да ће се играти тврд меч са доста прекида, али и са офанзивнијим приступом у односу на раније.

Турска је са друге стране добру партију пружила на отварању против Грузије када је славила 3:1, а онда против Португала навијачима није дала ни 10 одсто онога што је могла да понуди, па је срећна што се меч окончао са само 3:0 за тим са Пиринеја.

Оно што храбри пристачице Турске је да од 2015. године Чешка није успела да им узме ни бод.

Распоред мечева 26. јуна: 
Словачка - Румунија (18.00. Франкфурт)
Украјина - Белгија (18.00, Штутгарт)
Чешка - Турска (21.00, Хамбург)
Грузија - Португалија (21.00, Гелзенкирхен)

субота, 29. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару