Монца не сме да се понови - Мекларен тражи од Пјастрија да помогне Норису у борби за титулу

Екипа Мекларена затражила је од возача Оскара Пјастрија да помогне тимском колеги Ланду Норису у борби са за шампионску титулу са Максом Ферстапеном из Ред Була, преносе британски медији.

Монца не сме да се понови - Мекларен тражи од Пјастрија да помогне Норису у борби за титулу Монца не сме да се понови - Мекларен тражи од Пјастрија да помогне Норису у борби за титулу

Макс Ферстапен је први у генералном пласману возача Формуле 1 са 303 бода, док је Ландо Норис други са 241. Шарл Леклер из Ферарија је трећи са 217 бодова, док је Пјастри на четвртој позицији са 197.

Директор Мекларена Андреа Стела рекао је  да екипа Мекларена не жели да се тиму понови ситуација са трке за Велику награду Италије, која је одржана пре две недеље у Монци.

Норис је у Монци био на пол позицији, али га је у првом кругу претекао Пјастри. Леклер је потом обишао Нориса, а победу је на крају изборио возач Ферарија. Пјастри је био други, а Норис трећи.

Наредна трка у шампионату Формуле 1 биће одржана 15. септембра за Велику награду Азербејџана.

"Ми ћемо сву подршку дати Норису, али желимо то да урадимо без превише компромиса у погледу наших принципа. Наши принципи су да је екипа увек на првом месту. Спортски дух је за нас важан у целокупном начину којим идемо на трке, а онда желимо да будемо поштени према обојици возача", истакао је Стела.

Нагласио је да је после разговора са возачима договорено да се пронађе начин да се увећају Норисове шансе да освоји титулу.

"Оба возача су сарађивала у разговорима. Чак и када сам питао Оскара: 'Да ли би могао да одустанеш од победе', он је рекао: 'То је болно, али ако је то сада права ствар, урадићу.' Сваки возач је спреман да иде на победу, тако да сам импресиониран нивоом тимског духа, зрелости и сарадње у овом периоду", рекао је Стела.

Прво место у генералном пласману конструктора држи Ред Бул са 446 бодова, док је Мекларен други са 438.

четвртак, 12. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи