Читај ми!

Aутомобилиста Милован Веснић други на трци у Словенији

Српски аутомобилиста Милован Веснић освојио је друго место у словеначкој Илирској Бистрици на трци Шампионата Европе на брдским стазама (ФИА ЕХЦЦ). Прво место освојио је Италијан Антонин Миљол, а треће место на трци у Словенији освојио је домаћи возач Анже Довјак.

Веснић је у Словенији забележио осми узастопни подијум у сезони.

Још једна одлична трка за нас и поред тога што нисмо победили. Ове године једноставно нико нема решење за Миљола, који вози изузетно припремљен 'мицубиши'. У првој вожњи и он и ја смо били бржи од актуелног рекорда стазе. Надао сам се да ћу у другом пењању Илирском Бистрицом успети и додатно да се убрзам, али у последњим километрима ауто је почео да посустаје", рекао је Веснић.

"На крају се испоставило да смо имали среће, јер је мотор у мом 'аудију РС3 ЛМС' остао готово без уља. Највероватније је у питању већи квар, па је пред нама много посла како би успели да оспособимо ауто за последњу трку сезоне која се вози за две недеље у Хрватској. Опет смо направили напредак у односу на прошлу годину, нажалост недовољан за тријумф, али у техничком спорту какав је аутомобилизам пресуђују нијансе и победник може бити само један", додао је Веснић.   

Последња трка сезоне биће вожена за две недеље на стази Бузет у Хрватској.

понедељак, 02. септембар 2024.
35° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару