Читај ми!

Душан Борковић девети у трци ТЦР шампионата у Бразилу

Српски аутомобилиста Душан Борковић освојио је девето место у трци ФИА ТЦР Светског шампионата на стази Интерлагос у Сао Паолу.

Борковић, члан фабричког тима Хонде, био је најбржи на тренингу и првим квалификацијама, оставивши иза себе 28 најбољих возача света, укључујући и возаче ТЦР Јужне Америке који су додатно појачали конкуренцију овог викенда.

"Овај викенд је био пун изазова, али сам задовољан што сам показао да могу бити најбржи међу најбољима, чак и на новој стази коју никада до сада нисам возио. Упркос неправди током квалификација и проблемима у тркама, поносан сам на свој ГОАТ рејсинг тим заједно са фабриком Хонде И ЈАС моторспортом и на свој наступ. Наставићу да представљам нашу Србију, ЕXПО2027 и своје партнере на светском шампионату у најбољем светлу", рекао је Борковић.

Током првих квалификација, Борковић је обезбедио најбрже време. За време других квалификација Борковићу су обрисана три најбржа времена, што га је позиционирало на 11. место за старт обе трке.

Тим је уложио жалбу, али иако се јасно видело на снимку да Борковић није прекршио правила, ФИА није вратила Борковићу избрисана времена.

Упркос томе, Борковић је у првој трци напредовао неколико позиција. Међутим, током претицања Аргентинца Ђироламија, дошло је до контакта који је Борковића привремено избацило са стазе.

Борковић је изгубио неколико позиција, али се вратио и још једном претекао Ђироламија, а све укупно 10 возача. Српски возач завршава прву трку у топ десет најбољих са деветом позицијом.

"Душан је још једном доказао зашто је најбољи аутомобилиста Србије и Балкана, и један од најбржих возача на свету. То што је обезбедио најбрже време на тренингу и првим квалификацијама само потврђује његову вештину. Упркос изазовима током викенда, показао је невероватну издржљивост и професионализам. Његов повратак на стазу и завршетак трке међу топ десет, као и бриљантна вожња у другој трци, демонстрирају његов борбени дух. Знамо да ћемо од њега добијати сјајне резулатате, а већ је велика подршка својим тимским колегама", изјавио је менаџер ГОАТ рејсинг тима, Пепе Ориола.

У другој трци, поново стартујући са 11. позиције, Борковић је стигао до 6. места. Нажалост, због многих контаката дошло је до оштећења десног предњег пнеуматика, што га је спречило да заврши трку.

Следећа трка је 4. августа у Уругвају, у Монтевидеу на стази Ел Пинар.

понедељак, 22. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару